Gulta ir vieta, kurā mēs atgūstam spēkus pēc garas un vairāk vai mazāk grūtas darba dienas un kurā ilgāk laiskojamies brīvdienās. Izraugoties jaunu gultu, protams, jāpievērš uzmanība rāmim, furnitūrai un komplektācijai, bet ir viena lieta, kas prasa īpaši rūpīgu izvēlēšanos un tas ir matracis. Matracim ir jābūt piemērotam, jo spēlē lielu lomu tajā vai esam kārtīgi atpūtušies un kā jūtas mūsu mugura pēc vidēji 7 guļus stāvoklī pavadītām stundām. Nereti no rīta pamostamies ar sajūtu, ka pāri būtu pārbraucis traktors, tādēļ jāmeklē risinājums tam, lai atpūtas brīžos ķermenis tiešām būtu atpūties un atslābinājies. Daudzi mēdz iegādāties virsmatračus, kas var būt risinājums, taču ne ilgtermiņā, tādēļ paralēli jāmeklē arī piemērots matracis. Vairāk informācijas skatīt te – (https://www.erti.lv/matraci), kā arī zemāk rakstā!

KUR PIRKT LABUS, LATVIJĀ RAŽOTUS MATRAČUS?

Nemaz ne tik sen pircēju izvēles iespējas matraču iegādei bija nelielas. Veikalos varējām atrast porolona atsperu matračus, kuru kalpošanas laiks nebija pārāk ilgs un tie arī nebija pārāk ērti. Tie pavisam noteikti nebija ergonomiski un ortopēdiski, atsperes čikstēja un pat plīsa. Mūsdienās, veikalos atrodamos matračus, veido no mūsdienīgiem materiāliem – memory foam putām, lateksa un kokosa šķiedrām kā arī atsperes ir izkārtotas speciālās atsperu bloku kabatiņās. Visiem matračiem ir noņemams un mazgājams pārvalks, kas matrača lietošanu un kopšanu ļoti atvieglo.

VAI LATVIJĀ RAŽOTIE MATRAČI IR ERGONOMISKI PAREIZI?

Kad izvēlamies matraci, protams vēlamies, lai tas ir lieliskā cenas un kvalitātes līdzsvarā. Varam apgalvot, ka papildus šim kritērijam, ir vēl kāds, ko daudzi uzskata par ekstru – matrači ir ražoti Latvijā. Matrači, kas ražoti Latvijā ir pieejami gan mazākos, bērnu gultām domātos izmēros, gan lielos izmēros. Gan dīvāni un gultas, gan matrači ir augstākās kvalitātes Latvijas meistaru ražojums un kalpo daudzus gadus. Arī materiālu daudzveidība nodrošina to, ka sava ideālā marača atrašana nav sapnis, bet realitāte. Visi matrači ir tendēti uz slodzes mazināšanu mugurai, asinsrites uzlabošanu un pareizu ķermeņa pozicionēšanu guļot.