CV online ir viena no interneta dzīlēs meklētākajām frāzēm. Katram no mums ir vajadzīgs darbs – gan tiem, kuri sper savus pirmos soļus darba tirgū, gan tiem, kas lūko pēc profesijas maiņas, gan tiem, kas bez darba ir bijuši ilgāku laika periodu. Korekta CV izveidošana ir pirmais solis uz jaunas karjeras sākumu, jo rada pirmo iespaidu par cilvēku, kā darbinieku. CV nepieciešams objektīvam vērtējumam no darba devēja puses, lai varētu vieglāk izvērtēt kandidatūras piemērotību. Ir vairākas vietas, kur var uzzināt par aktuālākajām vakancēm – NVA vietnē, sociālajos tīklos, sludinājumu portālos un arī pašu darba devēju izliktos aicinājumos.

CV un motivācijas vēstule joprojām ir vieni no galvenajiem dokumentiem, kas ir jāiesniedz darba devējam piesakoties uz vakanci (vairāk informācijas šeit https://www.cvmarket.lv/). Tas ir viegls veids, kā iepazīties ar kandidāta prasmēm un potenciālu.

KĀDU INTERESĒJOŠO INFORMĀCIJU MINĒT MOTIVĀCIJAS VĒSTULĒ?

Ir nozares, kurās motivācijas vēstuļu jēga netiek līdz galam izprasta un līdzīgi ir arī ar CV. Tas ir ātrs un viegls veids, kā darba devējam pārliecināties un uzzināt kandidātu pieredzi, prasmes un iemaņas, kas saistītas ar konkrēto vakanci. CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, pie tam – dažādās valodās. Ja tiek iesniegti korekti aizpildīti dokumenti un izpildīti visi norādījumi, darba intervija ir jau soli tuvāk.

LABĀKĀS DARBA AĢENTŪRAS EIROPĀ

Arī darbs ārzemēs joprojām ir populārs. Joprojām netrūkst cilvēku, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus darba iespējām ārpus Latvijas robežām sezonas darbos, gan uz ilgāku laiku, jo šādi ir iespējams piepelnīties un vieglāk iekrāt. Nav nekādu problēmu atrast visu vajadzīgo informāciju par vakancēm ārzemēs, jo tāda ir viena no informācijas laikmeta priekšrocībām. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Darba devējs vai aģentūra piedāvā sakārtot visus dokumentus, tādējādi atkrīt daudz problēmu.