Kad pienāk tas laiks izvēlēties jaunas durvis mājai vai arī dzīvoklim, mēs esam aizraujoša, taču arī sarežģīta ceļa sākumposmā. Mūsdienās, kad tieši izvēle ir tik liela, ir grūti nesamulst no piedāvājuma. Būtiski norādīt, ka durvis ir ne tikai ieeja miteklī un istabā, tās jau ir arī dizaina elements, kā arī tajā pat laikā drošības garants. Tāpēc ir nozīmīgi zināt, kam tieši pievērst uzmanību un kā tieši atrast labākās iekšdurvis un ārdurvis, kas atbilstu tieši Jūsu vēlmēm. Šeit izskatīsim galvenās detaļas, kuras var ietekmēt izvēli, un sniegsim noderīgus padomus, kā tad sekmīgi izvēlēties pašas durvis un arī durvju furnitūru.

Izturība un dizains – kādu materiālu izvēlēties?

Metāla, koka vai arī PVC durvis? Katram no šiem materiāliem jau ir savas priekšrocības un īpatnības, tāpēc izvēle var būt atkarīga no atšķirīgiem aspektiem.

Durvis no koka vienmēr bija populāras. Koks nodrošina dabīgu siltumu un estētisku skaistumu. Koka iekšdurvis un ārdurvis ir siltuma noturīgas. Koka durvis piešķir ikvienai telpai siltumu un mājīgumu. Koksnes dabiskais raksts un iespēja durvis pielāgot dažādiem stiliem un krāsu gammām pārvērš tās par ideālo variantu daudzām mājām. Taču, lai saglabātu koka durvis, tās ir regulāri jākopj. Virsmu jātīra un jāapstrādā ar speciāliem līdzekļiem, lai novērstu mitruma iedarbības kaitējumu un arī pašas koksnes bojājumus.

Metāla durvis ir pazīstamas ar izturību un drošību. Ir skaidrs, ka metāla ārdurvis nodrošina augstu aizsardzību no ielaušanās, pie tam tās ir izturīgas pret laikapstākļiem un mehāniskiem bojājumiem. Metāla durvis prasa daudz mazāk laika kopšanai nekā koka durvis.

PVC durvis jau ir praktiskums un ekonomija. PVC ārdurvis ļauj saglabāt telpā siltumu, ļaujot taupīt un arī samazināt apkures rēķinus. Tādas iekšdurvis vai ārdurvis tiešām ir viegli kopt. Virsma ir gluda, ko tad iespējams tīrīt ar vienkāršiem tīrīšanas līdzekļiem. PVC durvis bieži ir izdevīgāka opcija salīdzinājumā ar koka vai metāla durvīm, kas tiešām prasa lielākus izdevumus.

Var izvēlēties arī durvis no stikla, bet šādu materiālu parasti izvēlās, kad tiek meklētas iekšdurvis.

Cik svarīgi ir atrast atbilstošu durvju furnitūru?

Varbūt nemaz neesat aizdomājušies, bet meklējot iekšdurvis vai ārdurvis, ne mazāk svarīga lieta būs arī durvju furnitūra. Priekš tam, lai durvis būtu skaistas un funkcionālas, meklējot furnitūru tiešām ir vajadzīgs izdarīt pareizu izvēli. Meklējot durvju furnitūru, galvenais ir izvēlēties tādu, kas tieši atbilst Jūsu vēlmēm. Pārliecinieties, ka furnitūra ir droša – slēdzenes ir kvalitatīvas un no pārbaudītiem ražotājiem. Durvju furnitūrai jābūt arī estētiski pievilcīgai un pieejamai naudas ziņā. Atceraties arī par kopšanu un izturību. Durvju furnitūrai ir jābūt ilglaicīgai un labi jākalpo. Pieskaņojiet furnitūru kopējam mājas stilam, lai iekšdurvis vai ārdurvis ir ne vien praktiskas, bet vienlaicīgi arī pievilcīgas un izturīgas.

Jums ir skaidrs, kādi tad ir durvju materiālu veidi un arī kādu furnitūru var atrast, bet ir grūti veikt izvēli? Obligāti jautājiet speciālistiem padomu! Vienīgi speciālists, uzklausot Jūs, spēs ieteikt to variantu, kas tad derēs tieši Jums. Nav nozīmīgi vai tiek izvēlētas ārdurvis vai durvis iekštelpām, pārbaudīta durvju pārdošanas vieta būs Jūsu mērķis. Izpēties atsauksmes un dodaties pie durvju dīlera vai ražotāja, kur Jums spēs nodrošināt arī durvju uzstādīšanu. Durvis kalpos ilgi un labi, ja tās uzstādīs profesionāls meistars. Veiciet izvēli apsvērti un tad durvis varēs priecēt Jūs ilgus gadus.