Uz šodienu kontaktlēcas jau ir tāda tipa produkts, ar ko tad jau nemaz nevar pārsteigt. Lēcas jau ir kļuvušas jau par katras dienas daļu bez kā mēs jau nespējam apjaust mūsu dzīvi. Kā tieši radās lēcas? Vai spējat iedomāties, bet pats pirmais, kas saskarās ar lēcām, tiešām ir pazīstamais mākslinieks Leonardo da Vinči un tas jau ir aprakstīts 1508.gadā grāmatā Acu kods. Konkrēti Da Vinči izgudroja šodienas kontaktlēcas darbošanās plānu. Taču teikt, ka tieši viņš ir lēcas izgudrotājs nemaz nevar. Taču to attiecināt uz sekotājiem var, piem., nevar aizmirst franču filozofu, fiziķi R.Dekartu. 1632. gadā Dekarts uz acīm uzlika stikla trauku, kas bija pilnīgi piepildīts ar ūdeni, jo tieši tā Da Vinči aprakstīja topošās kontaktlēcas. Tomēr diemžēl valkāt šīs lēcas uz acīm nemaz nebija īstenojams.
Pēc vēl 200 gadiem fiziķis un astronoms Dž.Heršels atgriezās pie kontaktlēcām. Viņš ir tas, kas savos rakstos raksturoja, kā tad izskatās tās īstās un protams, arī pareizas lēcas.
Bet kurš tieši radīja pašas pirmās stikla lēcas? Tas bija stikla pūtējs Frīdrihs Müllers, tas notika 1888.gadā un atstāja nozīmīgu pēdu oftalmoloģijā. Tā pamata doma nebija izveidot lēcas. Mullers vienkārši centās palīdzēt savam draugam redzēt apkārtējo pasauli košās krāsās.

Un, protams, šodien, pateicoties minētajiem cilvēkiem, mēs varam nomainīt apnicīgās brilles acīm un pasūtīt sev kontaktlēcas internetā vai arī parastajā optikas salonā. Bez šaubām, jau var nēsāt brilles, bet ir situācijas dzīvē, kad ērtāk jau ir konkrēti lēcas acīm. Kā īsti atrast šo produkciju, uzzināt vairāk var tālāk.

Lēcu tipi kā arī kontaktlēcas interneta veikals – kādā veidā sameklēt un kā nopirkt?

Šodien eksistē ne viens vien kontaktlēcas interneta veikals, kura piedāvājuma klāstā eksistē tik ļoti daudzas lēcas acīm. Pašas kontaktlēcas var atšķirties viena no otras ne vienīgi pēc to cietuma, lietošanas mērķa, krāsas, nēsāšanas termiņa, un arī lēcas cena var būt ļoti atšķirīga. No kā tad tas viss ir atkarīgs? Pirmkārt, kāds kontaktlēcu veids tiks izvēlēts – cietās vai arī mīkstās kontaktlēcas.
Mīkstās lēcas ir populārākais veids. Viņas tiek izrakstītas cilvēkiem ar tuvredzību, astigmātismu vai senilu hiperopiju. Šīs lēcas acīm izvēlās vēl medicīnā, piemēram, ja ir nepieciešams ievietot acī zāles vai arī pildīt aizsargājošu funkciju, lai padarīt ātrāku dzīšanas procesu. Cietās lēcas acu ārsti nozīmē, kad cilvēkam jau ir pašas radzenes formas izmaiņas, ko nevar uzlabot ar mīkstām lēcām. Šīs izmaiņas ir, piemēram, astigmātisms.
Kontaktlēcas varētu iedalīt pēc nēsāšanas ilguma. Viendienas kontaktlēcas tiek liktas no rīta un izņemtas naktī, elastīgās, kas ļauj gulēt ar lecām acīs pat nakti vai divas. Ir vēl ilgstošas nēsāšanas, kur kontaktlēcas var nēsāt līdz sešām dienām nenoņemot un visbeidzot, nepārtrauktās lēcas, kuru valkāšanas režīms varētu būt līdz pat mēnesim.
Pastāv vēl krāsainās kontaktlēcas internetā, kas maina klienta acu krāsu un ir arī raibas lēcas, ļaujot Jums palikt, kā piemēram, par vilku vai pat vilkaci. Bez šaubām, ka lēcas cena būs atkarīga no dažādiem iemesliem, gan no valkāšanas ilguma, tā arī cietuma un kādam tieši mērķim tās ir domātas. Bet vienmēr, pasūtot kontaktlēcas internetā, iespējams salīdzināt produktus pie vairākiem pārdevējiem un atrast savējo.