Ļoti daudzās mājsaimniecībās dīvāns viesistabā ieņem goda vietu. Jo lielāka ģimene, jo lielāks dīvāns nepieciešams, kas nozīmē arī biežāku tā kopšanu un tīrīšanu. Svarīgi izvēlēties dīvānu, kas sevī apvieno praktiskumu un ērtumu kā arī vieglu kopšanu, jo tas būtiski palielina tā kalpošanas laiku. Mīksto mēbeļu tīrīšana ir izplatīts un plaši pieprasīts pakalpojums, turklāt, tas nav nedz dārgi, nedz laikietilpīgi. Sākotnēji varētu šķist, ka tas ir ļoti laikietilpīgs un sarežģīts prcess, taču nebūt ne – mēbeļu ķīmiskā tīrīšana ir pieejama jūsu mājās. To var veikt profesionāli darbinieki vai arī, ja tīrīšanas apjoms nav tik liels, ir iespējams iznomāt tehniku un to darīt pašam.

MĒBEĻU TĪRĪŠANA UN INVENTĀRA ĪRE.
Kā notiek mīksto mēbeļu ķīmiskā tīrīšana? Daudz kas ir atkarīgs no mēbeles tipa, kuru nepieciešams iztīrīt. Dīvānu tīrīšanas pakalpojums tiek sniegts pie klienta mājās, tādēļ dīvāns vai kāda cita mīkstā mēbele nekur nav jāved. Klentam nav nepieciešams pašam iegādāties speciālas mīksto mēbeļu tīrīšanas iekārtas, jo darbinieki pie klienta uz mājām ierodas ar visu nepieciešamo tehniku un tīrīšanas līdzekļiem. Mīksto mēbeļu tīrīšana tiek veikta gan sausā, gan slapjā tehnikā, atkarībā no nepieciešamības. Kad darbs ir paveikts, nav jāuztraucas pa nekārtību vai netīrību istabā, jo darba vieta aiz sevis tiek sakopta. Pakalpojuma cena izriet no dažādiem faktoriem. Cenas tiek noteiktas gan fiksētas par vienu dīvāna sēdvietu, gan piemērotas konkrētam mēbeles veidam, piemēram, U veida dīvānam, klubkrēslam un tamlīdzīgām mēbelēm. Tā pat atšķirīga cena ir ādas, izvelkamajiem un divvietīgajiem dīvāniem.

SPILVENU UN MATRAČU TĪRĪŠANA MĀAS APSTĀKĻOS.
Paklājs ir vēlviens mājokļa tekstilizstrādājumu veids, kas prasa rūpes un kopšanu, turklāt, ja tas telpā ir ieklāts kā mīkstais grīdas seguma veids, tad tā kopšana ir īpaši nozīmīga un dažkārt pat specifiska. Ja vēlaties pasūtīt arī paklāja tīrīšanas pakalpojumu, tas izmaksā vidēji no 5 – 10 eiro kvadrātmetrā. Līdzīgi mīksto mēbeļu ķīmiskajai tīrīšanai, arī paklāju iztīrīšana notiek ātri un bez liekām darbībām. Ir iespēja ķīmiski iztīrīt arī citas mīkstās mēbeles un aksesuārus – spilvenus, matračus un krēslus. Matraču un spilvenu tīrīšana ir aktuāla ik vienam, savukārt, biroja krēslu tīrīšana spēj atsvaidzināt ne vienu vien darba interjeru un kopējo atmosfēru.