Ja Jūs jau esat pareizas ēšanas principu fans, šajā gadījumā droši vien esat manījuši, cik tad dažādi uztura bagātinātāji kļūst populāri, it īpaši kolagēns. Kas tiešām būtu kolagēns? Viennozīmīgi tas būtu izplatītākais olbaltums mūsu organismā, kas tad nodrošina kaulu, ādas, locītavu, skrimšļu, nagu un gļotādu audu jaunību un elastību.Tas būtu saistošo audu būtība un veido vienu trešdaļu visu organisma olbaltumvielu, kā arī ap astoņdesmit procentu no sausās ādas masas. Vairāku faktoru rezultātā, piemēram, pienākošais vecums vai liela fiziska aktivitāte var šķīdināt kolagēnu. Kā arī dabikā kolagēna trūkums, kas tad ir zarnu gļotādas sastāvdaļa, tiešām var veicināt gremošanas problēmas. Tāpēc visbiežāk cilvēkus piesaista kolagēna pulveris vai, piemēram, dzeramais kolagēns, mēģinot tādējādi uzturēt sev veselīgu organismu.

Uzzini vairāk – https://kolagens.lv/

Kādam nolūkam konkrēti dabisko kolagēnu pielieto?

Kāda veida eksistē kolagēna varianti? Ir daudz dažnedažādu kolagēna veidu, bet pieci šeit tiek uzskatīti tieši par visizplatītākajiem. Piecas biežāk sastopamie veidi ietver 1.,2.,3.,4.,5. tipa kolagēnu. Šie kolagēna veidi ir pilnīgi neaizstājama ķermeņa daļa. I tipa kolagēns būtu visplašākais proteīns, kas tad sastopams cilvēkos. Tas veido ādu, skrimšļus, cīpslas, radzenes, asinsvadu sienas, kā arī pārējos saistaudus. Gadījumā ja mums būs nepieciešams kolagēns ādai, šajā gadījumā pirmais tips ir labākā izvēle. Kāda tieši veida kolagēns tiek nosaukts par vienkāršāk absorbējamo? Atbilde ir zivs vai jūras kolagēns. Ja Jums vajadzīgs kolagēns locītavām, tad tas tomēr ir 2. tips, kas būtu galvenais skrimšļu kolagēns. Tie uztura bagātinātāji, kas tad satur putnu kolagēnu, kā piemēram, vistas kaulu kolagēna pulveris, jau ir pats galvenais 2. tipa kolagēna dabūšanas avots. III tips jau ir fibrilārs dabiskais kolagēns, kas būtu pamata mūsu ādas un iekšejo orgānu daļa, kas jau tiek atrasts tajās pat vietās, kur pirmais tips. 5. tipa dabiskais kolagēns būs svarīgs placentas šūnu veidošanai grūtniecēm. Pats galvenais ir zināt, vai priekš Jums nepieciešams kolagēns ādai vai locītavām, bet tad piemeklēt savu atbilstošo veidu.

Dažādi uztura bagātinātāji interneta vietnē – kā var piemeklēt?

Brīdī, kad būtu vajadzīgs kolagēns, pirkt to var ne vien aptiekā uz vietas, bet arī tiešsaistē. Bet mēģiniet noskaidrot daudz vairāk konkrēti par uzņēmumu, kā arī viņa zināmu reputāciju, tā kā uztura bagātinātāji ir jāuzņem iekšķīgi. Noskaidrojiet priekš sevis, kāds tad ir vajadzīgs variants – kolagēns nagiem, matiem, vai , piemēram, kolagēns kauliem, muskuļiem. Protams, pirms pirkt būtu vajadzīgs uzzināt, kāda tieši ir kolagēna lietošana. Vispār pastāv dzeramais kolagēns, kas jau ir gatavā formā. Šis variants ir bioloģiski pieejams un piemērots pat cilvēkiem, kas cieš no gastrīta un enterīta. To ir ērti uzņemt, un vēl tāda lieta nav pašam jāgatavo – viena pudele satur ikdienas devu 5 gramus. Tiek plaši pielietots kolagēna pulveris, kurš tad būs vienkārši uzņemams. Bet, ja šis kolagēns pirkts tiek nevis paciņas veidā, tad dzēriens ir jātaisa pašiem, kas ceļojumu ziņā nav īpaši ērti. Kolagēns kā kapsulas vai tapbletes jau ir visērtākais lietošanas variants, ko tad var ņemt uz darbu, ceļojumā vai komandējumā. Nenoliedzami, ja būs skatīts kolagēns, atsauksmes ir tā lieta, ko tad ir jāapskata vispirms, tā Jūs atradīsiet piemērotāko risinājumu sev.