Standartā ar terminu “skrituļslidas” cilvēki domā tikai par botām ar riteņiem. Bet tie sportisti, kuri lieto profesionāli skrituļslidas, labi saprot, kad eksistē ļoti daudz tās variāciju. Turklāt nebūs būtiski, kas interesē – skrituļslidas sievietēm vai vīriešiem, vai varbūt skrituļslidas bērniem, tās ir un arī vienmēr paliks viens no ātrākajiem un manevrējamākajiem veidiem, kā braukt pa pilsētu. Paša modeļa izvēlēšanās būs atkarīga no braukšanas stila: vai pastāv doma tikai izbraukt pa tuvāko ielu prieka pēc, vai jau vairāk aizrauj ātrums, ko tās var dot!

Hokeja vai arī ekstrēmās, kādas tad skrituļslidas ir piemērotākās tieši Jums?

Skrituļslidas iespējams sagrupēt vairakos galvenajos tipos. Piem., skrituļslidas vīriešiem un sievietēm vai bērnu skrituļslidas. Šīs grupas, savukārt, standartā tiks sadalītas apakštipos, kur grupēšana notiek pēc braukšanas stila: fitnesa, slaloma/friskate, triku, neceļu braucošās un krosa sacensības. Ikvienai grupai jau ir paredzētas sava veida skrituļslidas. Fitnesa skrituļslidas sievietēm, ir arī vīriešiem domātās, tomēr ir līdzīgas skrituļslidām priekš skriešanas. Tās domātas braukšanai pa gludu ceļu un arī ērtas izmantošanā. Agresīvās braukšanas skrituļslidas ir diezgan sarežģītas pēc to konstrukcijas pie tam ar tām var braukt gan parkā, gan pilsētā, kā arī ar tām var izturēt milzīgas slodzes. Cietas botas un arī mazi riteņi sniedz iespēju īstenot dažāda veida trikus. Bez ceļa skrituļslidas ir savādāka tipa veids, kurš bija radīts, lai varētu izbraukt pa gandrīz jebkāda tipa ceļu. Tas ir to riteņu dēļ, kuri ir izgatavoti nevis no poliuretāna, bet no gumijas, un ir piepumpēti ar gaisu. Balstoties uz minēto, var pamanīt, cik dažādas ir skrituļslidas, bet, jau ir labi, kad ražotājs piedāvā slidas dažādiem mērķiem, piemēram kā, rollerblade skrituļslidas, kur tiek piedāvāti ļoti dažādi veidi.

Skrituļslidu veikals palīdz ar skrituļslidu piemeklēšanu

Tad, kad tiek apmeklēts jebkurš skrituļslidu veikals, kur tiek meklētas skrituļslidas, vispirms rūpīgi pārbaudiet katru skrituļslidu detaļu. Tur nedrīkst būt atrodamas nekādas šķembas vai plaisas, vai kaut kas saliekts. Obligāti uzvelciet skrituļslidas turpat veikalā, labi nostipriniet un mēģiniet kā jūtas Jūsu potīte. Ja tiek meklētas bērnu skrituļslidas, atbīdiet visus stiprinājumus, lai pārbaudītvai iekšzolē nav kādu izciļnu. Pārdomātas sieviešu, vīriešu vai arī bērnu skrituļslidas ir rollerblade skrituļslidas, kuras ir sevi pierādījušas tirgū. Mēģiniet salīdzināt dārgās ar lētajām, ar ko tie atšķiras, tad Jūsu izvēle būs pēc iespējas pareiza. Pērkot skrituļslidas, atceraties par aprīkojumu – ķiveri, ceļa spilventiņiem un elkoņu aizsargiem. Tie pasargās Jūs no ievainojumiem, kas var rasties kritiena laikā. Kā arī labs skrituļslidu veikals piedāvā ne tikai nepieciešamo inventāru, bet arī nodrošina labu konsultāciju.