Vispārībā rolli ir sushi tips. Suši Rīgā un citur Latvijā tiešām ir diezgan iekritis sirdī, kaut arī dotais ēdiens nāk tieši no Japānas. Suši receptes galvenā sastāvdaļa biežāk jau ir nori lapas, rīsi un, protams, jūras produkti. Taču ir iespēja tos papildināt ar vistu vai gaļu. Modernu suši pagatavošana būs diezgan daudzveidīga. Vairāku sushi bāru piedāvājuma klāstā pastāv karstie suši komplekti ar ļoti izsmalcinātiem pildījumiem, bet klasiskā tipa sushi arī tagad ir pieprasīti. Kādas tieši jau ir polārākās sushi receptes? Noskaidrosim visu par to!

Suši un rollu varianti kā arī to apzīmējumi

Nenoliedzami visas sushi receptes sastāv no rīsiem, atšķirība starp tiem ir garšvielu, pildījuma un vēl kombināciju izvēlē. Nigirizushi suši tad ir vispopulārākais suši un rollu variants. Tas tiek veidoti no iegareniem rīsiem, ko nospiež tieši ar plaukstām, nedaudz wasabi uz plāna pildījuma, kas ir uz rīsiem. Gunkan-maki – šo suši gatavošana būs veikta kuģa formā. Tur tiek izmantoti ovālas formas rīsi, kurus saspiež ar rokām. Cilindriskie suši Makizushi tie gatavoti, lietojot paklāju no bambusa, tā saukto Makishu. Visbiežāk Makizushi būs savītie nori, kas tiek pārklātas ar rīsiem un pildījumu, taču dažreiz tie tiek ietīti plāni izceptā omletē. Hosomaki suši Rīgā ir mazi, cilindriksi un to lielums standartā jau ir ne vairāk kā 2 cm. Uramaki jau būs vidēja izmēra rullis ar dažādiem sastāviem. Šie atšķiras no citiem, jo doto suši receptes nosaka to, ka rīsi atrodas ārpusē, bet tajā pat brīdī nori – iekšpusē. Parādās vēl diezgan vairākas suši receptes, ir vienīgi jāsameklē labākie sushi Rīga, jāatrod piemērotākie un tad jāpasūta sushi piegāde Rīga.

Kur būs jau ir vislabākās sushi akcijas?

Kad tiek meklēti sushi Rīga, jebkurš no mums vēlas par zemu cenu saņemt lielisku produktu, un tas tik tiešām jau ir iespējams. Vairāki uzņēmumi traisa sushi akcijas, kā piemēram, divi par viena cenu, un visbiežāk sakomplektēti suši komplekti ir lētāki nekā ņemt dažādus suši. Pie mums un tieši Rīgā ir ievērojams skaits ar šiem restorāniem, bet vienalga tiek uzdots jautājums – kur paēst Rīgā garsīgākos sushi? Bez šaubām, droši var balstīties uz savu pieredzi, taču tad pirms tiek izdarīta sushi piegāde Rīga, izlasiet rekomendācijas par šo vietu. Un vērsiet vērību, kad parasti sushi piegāde Rīgā varētu būt bezmaksas, ja Jūs pasūtat suši uz noteiktu summu.