Kad Jums ir kādas problēmas ar gremošanu, gastroenterologa konsultācija varētu būt būtisks solis ceļā uz veselību. Gastroenterologs ir ārsts, kurš specializējas kuņģa un arī zarnu trakta traucējumu diagnosticēšanā un to ārstēšanā. Arī tad, ja cilvēkam nav pamanāmu sūdzību, ik pēc laika veiktie izmeklējumi varētu palīdzēt agrīnā posmā konstatēt un arī novērst iespējamās veselības problēmas. Tas, savukārt, var ļaut izvairīties jau no onkologa apmeklējuma. Gastroenterologu un arī onkologu pakalpojumi Latvijā tiešām te ir viegli pieejami, turklāt daudzi medicīnas centri vai slimnīcas piedāvā šo ārstu konsultācijas un arī izmeklējumus. Kam pievērst uzmanību un kādus tieši izmeklējumus veikt, centīsimies noskaidrot tālāk rakstā.

Brīdinājuma signāli no gremošanas sistēmas orgāniem

Ja jūtat pastāvīgu diskomfortu vēdera apvidū, novērojat neregulāru zarnu trakta darbību, pārāk bieži ciešat no vēdera uzpūšanās vai arī citiem nepatīkamiem simptomiem, jau ir rekomendējama gastroenterologa konsultācija. Gastroenterologs var veikt nepieciešamos izmeklējumus un arī uzstādīt diagnozi, lai uzzinātu simptomu cēloni un tad uzsākt ārstēšanu. Savukārt, kad Jums bez redzama iemesla notiek svara zudums, tā jau var būt nelāga pazīme par potenciālām problēmām ar veselību. Svara zaudēšanas simptoms var būt saistīts ar vairākām slimībām, ieskaitot traucējumus gremošanas sistēmā vai pat onkoloģiju.

Gastroenterologa un onkologa konsultācija tik tiešām ir svarīga, lai identificētu problēmas ar veselību un sāktu agrīnu ārstēšanas procesu. Pirms vizītes pie ārsta izveidojiet sarakstu ar simptomiem un medicīnisko vēsturi. Tas, savukārt, palīdzēs ārstam vislabāk novērtēt Jūsu stāvokli. Kad notiek konsultācija, gastroenterologs var ieteikt dažādus izmeklējumus, lai tiešām nekļūdīgi diagnosticēt veselības stāvokli. Dotie izmeklējumi varētu ietvert tāda veida procedūras, kā piemēram, asinsanalīzes, endoskopija un arī ultrasonogrāfija. Tādas procedūras visbiežāk ir veiktas, lai tiešām izslēgtu vai arī apstiprinātu konkrētas slimības un izanalizētu gremošanas trakta kopējo stāvokli. Onkologs, tieši kad ir izdarīts, vēža skrīnings, nozīmē ārstēšanu un cilvēks tiešām var normāli dzīvot.

Svarīgākais – veselīga dzīve!

Onkologa un gastroenterologa konsultācija jau ir svarīga, lai tiešām atklātu veselības problēmas un veicinātu tūlītēju ārstēšanu. Latvijā arī ir augsta līmeņa profesionāļi, kas tieši var uziet problēmas to sākuma stadijā. Vērsiet uzmanību iespējamajiem brīdinājuma signāliem, piemēram, gremošanas traucējumiem, neparastiem vēdera simptomiem, neskaidrai svara zaudēšanai un regulāram nogurumam. Kad rodas šādi simptomi, uzreiz nozīmējiet konsultāciju un apmeklējiet pieredzējušu ārstu, lai tiešām rast skaidrojumu un uzsāktu ārstēšanu. Jāatceras, ka tieši laicīga diagnoze un ārstēšana tiešām ir ceļš uz labāku veselību un arī labāku dzīvi. Vienmēr atceraties cītīgi pievērsties veselības jautājumiem un arī meklēt speciālistu konsultācijas. Mūsu veselība tiešām ir tikai mūsu rokās!