Apaļas uzlīmes un arī cita veida ir kādas bildes attēlojumi, kuri tiek izgatavoti uz pašlīmējošas virsmas, jeb, papīra vai arī īpašas plēves, kas domātas šādu drukāto materiālu līmēšanu uz dažādām virsmām. Uzlīmes lielākoties izvēlās, piemēram, kā reklāmas rīku. Turklāt konkrēti tāda varianta tipogrāfija mūsdienās ir pieprasīta, pašu uzlīmju druka sniedz iespēju veikt labu reklāmas kampaņu ar minimālām izmaksām. Šis mārketinga paņēmiens ir un būs ļoti izplatīts tirdzniecības, kā arī pakalpojumu salonos, kur ir ievērojams cilvēku pūlis. Ar speciālas uzlīmes atbalstu var nodot ziņas potenciālajiem pircējiem, kad šajā vietā tiek rīkota kāda akcija vai arī tiks piedāvātas atlaides vai arī parādījies pavisam jauns produkts.

Kāda veida var pasūtīt uzlīmes

Īstenībā uzlīmju druka un atbilstošas metodes izvēle ir ietekmējama no krāsas izvēles, attēla specifikas, tirāžas, materiāliem un arī citiem momentiem, arī cena būs no tā atkarīga. Pieprasītas tehnoloģijas, kā drukāt uzlīmes:

-Digitāla uzlīmju druka. Tam nebūs vajadzīgs sagatavošanās posms, tāpēc ir ekonomiski izdevīga uzlīmju druka tieši mazām tirāžām, bet, palielinoties pasūtījuma daudzumam, pašizmaksa nesamazināsies.
-Fleksogrāfija. Šī tehnoloģija tiek meklēta, ja tiks sūtīta uzlīmju druka milzīgā daudzumā – no 50 000 gab. Tehnoloģija tad ir atbilstoša darbam ar tiešām atšķirīgiem materiāliem, attēls būs spilgts un kvalitatīvs.
-Termopārneses jeb folija uzlīmes druka. Šī metode izdevīga mazām tirāžām – sākot no 1000 vienībām. Tam vajadzīgs īpašs printēšanas aparāts. Šajā gadījumā var darboties ar kartonu, tekstilizstrādājumiem, papīru un pat sintētiku. Tāda veida apaļas uzlīmes būs spēcīgas pret ultravioleto staru starojumu, temperatūras svārstībām.
-Ofseta. Piemērots drukāšanai uz kartona un papīra. Šinī izkārtojumā pasūtīt uzlīmes izdevīgi vidējās tirāžās.
-Termo druka – Līdzīga termopārnesei, bet ar sliktākas kvalitātes iznākumu. Atbilstošs tādu produktu marķēšanai, kur jau ir īss glabāšanas laiks – apmēram 3 – 4 mēn.
-Karstā druka jau ir ideāli piemērota uzlīmēm, kas būs etiķetes. Zīmējums tiek pārvietots no klišejas uz darba virsmu zem spiediena, ņemot vērā konkrētu temperatūras režīmu. Pieejams drukāšanai uz auduma, plēves vai pat ādas, pielietojot hologrāfiskas vai metāliskas krāsas. Drukāšanas veikšanas termiņu nosaka izkārtojuma sarežģītība, pasūtījuma daudzums vai citi parametri.

Kur tad uzlīmju druka varētu būt vislabākā?

Tad, kad tiks pasūtīta uzlīmju druka, cena tādiem darbiem rodas no izstrādājumu lieluma vai formas, izmantotajiem materiāliem, tirāžas, krāsu skaita. Taisot reklāmas personalizētas uzlīmes dizainu, tiek ievērots pasūtītāja firmas stils, PR mērķi, mērķauditorija. Tāpēc, ja ir meklēts drukas veikals, labāk izlasīt pilnīgi visas iespējamās klientu atsauksmes par šo uzņēmumu un aplūkot pašu mājas lapu. Tā kā konkrēti mājas lapā varēs uzzināt vairāk par kopējo uzņēmuma imidžu un arī izprast vai sadarbība būs realizēta. Labi, ja kompānija pastāv vairākus gadus un darbība jau būs uzlabojusies un attīstījusies. Tādā gadījumā varētu būt pārliecinātiem par to un uzticēt pasūtīt šeit savu pasūtījumu.