Mūsdienīga vide jau ir ļoti mainījusies, kā rezultātā tagad uz jaunām mašīnām brauc ne tikai diezgan bagāti cilvēki, bet arī parastie cilvēki ar vidējo algu līmeni. Auto līzings, kā arī patīkamā cenu politika jaunām mašīnām aizvien vairāk rosina cilvēkus pirkt nevis lietotus, bet jaunos auto. Būtiskākā atšķirība ir tanī, ka tieši ar vecām mašīnām viegli spēja tikt galā pat mašīnas īpašnieks un nopirkt vajadzīgo auto detaļu, vai, piemēram, veikt nelielu labošanu. Tomēr mūsdienu automašīnas visas jau ir pilnas ar elektroniku, kas neļauj vairs veikt pastāvīgi remontu un spiež cilvēkus doties tāda veida vietām kā, piemēram, sertificēts lexus autoserviss vai arī citas markas serviss. Tāpēc ir svarīgi, lai ir izraudzīts ne vien cenu ziņā patīkams autoserviss Rīgā vai arī citur Latvijā, bet tajā pat brīdī arī ar lielu pakalpojumu daudzveidību, kas tad būs veikti profesionāli. Riepu maiņa, savirzes regulēšana, turbīnas remonts – to visu var paveikt vienā servisā!

Kāda tieši veida auto servisi būtu atrodami?

Ikkatrs autoserviss Juglā vai jebkurā citā Rīgas mikrorajonā iedalās trīs pamata grupās, oficiāli konkrētu marku dīleru servisi, licencēts parasts autoserviss un privātu garāžu meistaru pakalpojumi. Ar ko viņi atšķiras savā starpā un, kāds tieši būtu labākais opcijas variants, centīsimies noskaidrot.
Oficiāls noteiktas auto markas autoserviss, tāds ir, piemēram, sertificēts lexus autoserviss, konkrēti tie parasti ir noteiktas markas auto pārstāvji, kuru tieši remontā un garantijas servisā specializējas. Vairumā gadījumu tā jau ir mašīnas apkope pēc garantijas, jo, kad, piem., nepieciešams auto remonts, mašīnas saimnieks varētu būt spiests maksāt “labu” summu. Nenoliedzami, tas nenotiek visos dīleru servisos, tādēļ šis apstāklis būs labi jāpārbauda.
Parasts autoserviss Rīgā vai jebkur citur Latvijā, kas tad tiek piereģistrēts, ievērojot Latvijas likumus un tie pilnībā jau ir atbildīgi par veikto darbu, pat, gadījumā ja Jums vajadzīga tikai riepu montāža un balansēšana. Tāda veida serviss jau ir salīdzinoši izplatīts, šadā vietā ir gan sertificēts auto elektriķis, tā arī automehāniķis, gan arī augstas kvalitātes pakalpojumu klāsts. Tajā pašā brīdī cenas ir zemākas.
Pēdējā grupa – privatās garāžas, kurās piedāvātais auto remonts tiks veikts neoficiāli. Protams, šajās vietās ir zemas izmaksas, tajā pat brīdī te nebūs arī nekādu garantiju un atbildības par piedāvātajiem pakalpojumiem. Turklāt jauno auto diagnostika drīzāk nebūs pareizi veikta.

Ieteikumi autoservisa izvēlē

Pieejot bezatbildīgi, ja tiek meklēts autoserviss Juglā, citur Rīgā vai arī visā Latvijā, ļoti bieži tas liek cilvēkiem pārmaksāt, nevis ietaupīt. Zemā sniegto pakalpojumu kvalitāte rosina papildu izmaksas. Pārdomāta servisa atlase jau ir atslēga Jūsu auto drošai ekspluatācijai.
Meklējot servisu, ir jāvērš uzmanība tādiem momentiem:
1)Priekšroka jādod tāda veida autoservisam, kurš kvalificējas Jūsu markas automašīnas remontā, piemēram, sertificēts toyota autoserviss. Viņi pārzin jebkādas tāda veida auto nianses un īpatnības;
2)Savāciet maksimāli iespējamo informācijas daudzumu tieši par autoservisa darbu. Pievērsiet lielāku vērību pozitīvām un arī negatīvajām klientu rekomendācijām;
3)Izskatiet pakalpojumu līmeni, cenas un arī speciālistu apmācību. Profesionāls automehāniķis un auto elektriķis ir Jūsu miera garants;
4)Pirmreizējai servisa telpu un remonta ietas apskatei vajadzētu atstāt pozitīvu iespaidu uz Jums, turklāt pievērsiet īpašu uzmanību par aprīkojumu, kam jābūt augstas kvalitātes.
Pareiza pieeja autoservisa izvēlē kļūst par atslēgu drošai un arī komfortablai auto ekspluatācijai. Visbiežāk pastāv varbūtība pārvērsties par pastāvīgu uzņēmuma klientu, ja veiktā remonta kvalitāte ir pienācīgā līmenī.