Mājokļa remonts jau ir ilgs un dārgs prieks. To negribās veikt atkārtoti. Tas ir īstenojams, kad apdares darbiem izvēlaties “izturīgus” materiālus – tos, kuriem nekaitēs netīrumi, krītoši trauki, mājdzīvnieku atstātās pēdas un regulāra tīrīšana. Protams, iesākot remontu, ikviens savā galvā jau redz to bildi, kurai beigās būtu jāsanāk. Taču, lai tas tā notiek, nepietiks tikai ar pieskaņotu materiālu izvēli vai remonta darbarīkiem. Grīdas apdare būtu jāizraugās, ievērojot istabas īpašības(vairāk informācijas te – https://interior.reaton.lv/noderigi/tapetes-bernistabai/). Kam tad jāpievērš vērība, izvēloties apdares materiālus vai santehniku? Kādos tieši veikalos šo visu var nopirkt? Mēģināsim noskaidrot tālāk rakstā.

Apdares materiāli sienām un grīdām – ar ko tieši sākt?

Viens no pazīstamākajiem materiāliem tomēr ir dažāda veida flīzes. Kuras var būt keramikas, mozaīkas, stikla vai arī akmens flīzes. Krāsu dažādība arī Jūs spēs pārsteigt. Pateicoties dažādībai viņas izmanto ne vienīgi vannasistabā, bet vēl citās vietās. Tās ir izturīgas un labi iztur ķīmiskās vielas. Zināms apdares materiāls ir parkets. Protams, tas jau ir diezgan kaprīzs, bet ar pienācīgu apkopi nenolietosies ilgstošu laiku. Parketa dēļi nevar panest mitruma vai temperatūras izmaiņas, nav īsti izturīgs tieši pret ūdeni un agresīvām ķimikālijām. Parasti tas netiks likts vannas istabā, virtuvēs un priekštelpās – tā kā tur tas ātri nolietosies. Taču guļamistabām, viesistabām un bērnistabā tas būs piemērota opcija: patīkami pieskarties, slāpē skaņas, kā arī būs ekoloģisks. Savukārt, lamināts ir labākā parketa alternatīva, tas arī ir silt, bet daudz mazāk kaprīzs, pie tam ir lētāks. Tagad ir uzlabots tāds materiāls, kā linolejs, jo tas palika izturīgāks un arī dažādāks. Turklāt labs linolejs būs daudzgadīgs un vēl mūsdienīgs risinājums, turklāt to jau var uzlikt patstāvīgi. Sienu apdarē varēs izmantot ne vien tapetes, taču arī flīzes kā alternatīvu. Ja skatīt tapetes, to iespēja izvērsties ne tikai stilos, bet arī, piemēram, materiālu ziņā ir liela. Santehnika arī pieskaitās tieši pie materiāliem priekš apdares. Augstas kvalitātes jaucējkrāni, dušas sistēmas, podi un vanna ir neaizstājama lieta. Šodien šis viss jau ir pilnveidots, tāpēc labāk būtu pasūtīt modernas versijas, tā kā tas sniedz palīdzību taupīt ūdens patēriņu un atvieglo kopšanu.

Kur doties pēc padomiem?

Gadījumā ja ir ieskats par to kādi tieši apdares materiāli eksistē, bet nemaz nav saprotams, kādi tieši materiāli būtu piemērotākie tieši jūsu gadījumā, šajā gadījumā labākais variants būtu griezties specializētā interjera veikalā, kurā ir ne vienīgi apdares materiālu piedāvājums, bet arī labi speciālisti, kas izlīdzēs piemeklēšanā un dos rekomendācijas. Protams, apdares materiālus iespējams iegādāties online, taču šajā gadījumā Jūs nevarēsiet saņemt tik izsmeļošu risinājumu, kā satiekoties personīgi. Līdz ar to vienmēr pārbaudiet klientu atsauksmes par izvēlēto salonu, taču savu izvēli vislabāk realizēt ir uz vietas. Drošs interjera veikals atšķiras no citiem ar to, kad šeit strādā tādi profesionāli, kas spēs dot rekomendācijas pat dizaina veidošanā un arī dažādu apdares materiālu apvienošanā. Vajadzētu arī vērst īpašu vērību materiālu ražotājiem, tā kā arī pie pazīstamajiem pārstāvjiem var sameklēt izmaksu ziņā adekvātus apdares materiālus, taču kvalitāte būs tas, par ko Jūs noteikti nenožēlosiet. Pats galvenais ieteikums būs – jautājiet. Profesionāli darbinieki būs tiešām ieinteresēti kvalitatīvā apkalpošanā un noderīgu ieteikumu došanā.