Dzīvojot lielpilsētā bieži vien aizdomājamies par lauku mieru un klusumu, ko varētu baudīt ikdienā, taču tas nav tik viegli realizējams. Privātmāju ciemats Murjāņos atrodas 20 minūšu brauciena attālumā no Rīgas, kas sniedz iespēju ātri un ērti nokļūt darbā. Šāda veida ciematu kopienas nav nekas jauns un ekskluzīvs, tā ir izplatīta prakse visā pasaulē, kur privātmāju celtniecība un pārdošana slēgtā, privātā, apsargātā teritorijā ir ikdiena. Šādā veida privātmājas nav tas, ko esam pieraduši redzēt – plikā lauka vidū uzceltas garlaicīgas rindu mājas, kas šķiet bezpersoniskas un skumjas. Lai arī cilvēkus varētu izbiedēt jēdziens ciemats, mājas tiek būvētas nost no ziņkārīgo acu skatieniem, ieturot pilnīgi privātumu. Hi-tech stilā būvētās mājas, kas tiek veidotas kopā ar īpašniekiem, tiek radītas individuāli, iekļaujot un saglabājot ciemata misiju un vīziju. Zemes iegāde te Murjāņos ir iespēja tik pie sava ideālā mājokļa. Nav jāuztraucas par apsaimniekošanu un tamlīdzīgām lietā, jo visi šāda veida punkti tiek atrunāti līgumā. Aizbēgt no ikdienas kņadas un trokšņa nekad nav bijis vienkāršāk kā tagad!

KAS RŪPĒJAS PAR TERITORIJAS APSAIMNIEKOŠANU?

Dažāda veida nekustamo īpašumu labiekārtošanas pakalpojumi ir pieejami arī šāda veida ciematos, kas rada mazāk rūpju iedzīvotājiem. Sniegotās dienās nav jāuztraucas par neizbraucamiem pagalmiem, nenotīrītām un nekaisītām ielām. Pelēkais rudens, nobirušas koku lapas, kas aizsprosto pažobeles un rensteles, ir sveša lieta šāda veida privātmāju rajonos. Māju īpašniekiem ir pieejami apkārtnes labiekārtošanas un dārzniecības pakalpojumi visu cauru gadu, kas nozīmē konsultāciju un arī palīdzību dārza kopšanā. Šie pakalpojumi palīdz dzīvot sakārtotā un drošā vidē un, nav jāuztraucas par to, ka laicīgi nenotīrīta iela varētu radīt kādas sekas.

SAKOPTI DĪĶI VISA GADA GARUMĀ

Lai arī ciemats atrodas 20 minūšu braucienā no Rīgas, varētu rasties šaubas par to idillisko mieru, taču, varam nomierināt, ka bažām nav pamata, jo teritorijā ir ierīkots mežs un dīķi. Skaidrs, ka ar šādām ekstrām atpūta ūdens ir neizbēgama un ir vēlme to darīt sakoptā apkārtnē. Par dīķu tīrību un apsaimniekošanu nav jāuztraucas, jo tas ir atsevišķs pakalpojums, kas tiek sniegts ciemata iedzīvotājiem.