Lai arī ziemas riepu lietošanai Latvijā ir noteikti oficiāli datumi, ņemot vērā Latvijas laikapstākļus, šis laiks var būt pat garāks par noteiktajiem trīs mēnešiem. Tādēļ ir nepieciešams izvēlēties savam auto atbilstošas ziemas riepas. Ziemas mēneši, nudien nelutina, un ceļa segums kļūst īpaši nepatīkams ne tikai autovadītājiem, bet arī gājējiem. Jebkurā riepu servisā jūs sagaidīs laipni un smaidīgi servisa darbinieki, kas izskaidros visu, kas nav skaidrs un palīdzēs izvēlēties piemērotāko risinājumu automašīnai un tās vadītāja braukšanas paradumiem.

Dažādi automašīnu servisi piedāvā daudzpusīgus, ar riepām saistītus pakalpojumus – jaunu un lietotu riepu iegādi un nomaiņu, uzglabāšanu un utilizēšanu, riepu balansēšanu un dažādus ar automašīnas disku apkopi un uzturēšanu saistītus pakalpojumus. Vairāk skatīt te – (vissezonas riepas), kā arī zemāk rakstā!

KĀPĒC MAZLIETOTAS AUTO RIEPAS?

Jautāsiet, vai ir droši automašīnai uzstādīt jau lietotas ziemas riepas? Mēģināsim izskaidrot. Jebkura veida lietotās automašīnas riepas, kas tiek pārdotas pie sertificētiem dīleriem riepu centros, ir pārbaudītas un drošas lietošanai tālāk. Ja rodas problēmas ar automašīnas diskiem, riteņiem un riepām, tad servisa apmeklējums ir obligāts, lai mazinātu dažādus nepatīkamus riskus. Protams, ir vispārpieņemti noteikumi par to, cik bieži ir jāmaina riepas, taču noteicoši faktori ir arī ceļa segums, pa kuru tiek braukts ikdienā un arī braukšanas paradumi. Attiecīgi katrs autovadītājs un mašīnas saimnieks pats tikai spēj aprēķināt to, cik rentabls ir jauns vai lietots riepu komplekts.

NO KURIENES TIEK IEVESTAS MAZLIETOTAS RIEPAS?

Jebkura riepu servisa darbinieki klientam spēs ieteikt labākās un piemērotākās riepas viņu automašīnai. Par lietoto riepu kvalitāti vispār nav jāuztraucas, jo viss tiek pārbaudīts dubultā. Daudz nosaka arī tas, ka lietotās riepas tiek saņemtas no Skandināvijas un Vācijas, kas vien ir kvalitātes garants. Riepu kvalitātei ir viena no galvenajām lomām mūsu ceļu satiksmes drošībā.