Viens no vadošajiem uzņēmējdarbības veidiem Latvijā ir kokmateriālu apstrāde, pārstrāde un rūpniecība. Viens no populārākajiem koksnes veidiem, ko iepērk kokrūpniecības uzņēmumi ir apaļkoki, kuriem ir plašs pielietojums. Tā ir vadošā eksporta prece Latvijā jau daudzus gadus un šo vērtību ciena ne tikai pie mums, Latvijā, bet arī ārvalstīs. Uzņēmumi, kuri nodarbojas ar šāda veida pakalpojuma piedāvāšanu, parasti nodrošina arī transporta pakalpojumus un nepieciešamās dokumentācijas kārtošanu(ielūkojies šeit – zāģmateriāli). Arī citi uzņēmuma piedāvātie pakalpojumi tiek izpildīti ar tādu pašu, atbildīgu pieeju visos posmos.

KĀDI KOKI KALPO PAPĪRMALKAS IEGUVEI?

Papīrmalka, kā jau pēc tās nosaukuma var spriest, tiek izmantota, lai ražotu papīru. Tas ir kokmateriāla veids, kura kvalitātes prasības ir noteiktas zemākas. Parasti, ja koksnes daļa nav derīga finierklučiem vai zāģbaļķiem, piemēram, koku galotnes daļas, to izmanto papīrmalkai. Visbiežāk papīrmalkai tiek izmantotas priedes, bērzi, apses vai egles. Tās garums ir vidēji 3 metri un diametrs var būt līdz pat 60 centimetriem. Nav īpaši lielas atšķirības apaļkoku un papīrmalkas iepirkšanas procesam. Atbildīgs kokrūpniecības uzņēmums rūpējas par kvalitāti visos darbības posmos, sākot ar mežsaimniecību un beidzot ar transportēšanu un apkārtējo sabiedrību.

KOKRŪPNIECĪBAS KOMPĀNIJU DARBOŠANĀS STRATĒĢIJAS LATVIJĀ

Kokrūpniecības uzņēmumu filiāles ir pieejamas visā Latvijā, galvenokārt, reģionāli. par darījumiem ar kokmateriāliem, nepieciešams sazināties ar reģionam piesaistītu filiāli, lai vienotos par detaļām. Zem kokrūpniecības uzņēmuma jēdziena slēpjas plašs pakalpojumu klāsts, ne tikai koksnes iepirkšana un eksportēšana, bet arī enerģētiskās koksnes pārstrāde un pat paneļu māju ražošana, montāža un uzstādīšana. Ražošanai tiek izmantotas modernākās tehnoloģijas un metodes, kas nodrošina mūsdienām atbilstošu gala rezultātu, ko novērtē ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un citur pasaulē, jo kokmateriāli tiek eksportēti uz 27 valstīm. Biznesa procesu un tehnisko risinājumu veiksmīga savienošana, mūsdienās ir viena no lielākajām eksporta uzņēmumu veiksmes atslēgām.