Jau vismaz 20 gadus PVC jeb plastmasas logi ir redzami teju jebkurā ēkas fasādē ne tikai Latvijā, bet arī citur lielākajā daļā Eiropas. Logu montāžas mūsdienīgi risinājumi nodrošina visas mājas energoefektivitātes celšanu. Tie ne tikai pilda vizuālās funkcijas, bet arī nodrošina skaņas un siltuma izolāciju un ventilāciju. Mūsdienās pieejama arī koka un alumīnija logu iebūvēšana. Koka logi jau sen neizskatās un nefunkcionē klasiskajā izpratnē, kāda piemīt lielai daļai klientu. Arī funkciju ziņā tie ir tādi paši.

Alumīnija logi ir ar augstu karstumizturību, attiecīgi tie ir ugunsdroši, savukārt koka un plastmasas logi labi izskatās, ka ēka ir interesants eksterjers. Visi logi tiek uzstādīti profesionāli, tiem ir 5 gadu garantija. Līdzās iekšējo un ārējo palodžu uzstādīšanai, svarīgi apsvērt arī insektu tīkla uzstādīšanu.

VAI IEEJAS DURVIS NO METĀLA IR DROŠAS?

Mūsdienās populāras ir arī PVC un metāla ārdurvis. PVC durvis ir mūsdienīgs un daudzpusīgs risinājums, jo tās iespējams izveidot pēc klienta vēlmēm un piemērotas ēkai, kur tās plānots uzstādīt, piemēram, saimniecības ēkām, garāžām, izejai uz terasi un tamlīdzīgi. Modernās ražošanas iespējas nodrošina to daudz funkcionalitāti izgatavošanas ziņā, piemēram, izveidot tās bīdāmas. Metāla durvis ir aktuāls risinājums mājokļa ieejai. Lai arī vizuāli tās izskatās vienādas, nepieciešams konsultēties par to, kādas durvis labāk izvēlēties uzstādīšanai dzīvokļos un kādas privātmājās, jo jāņem vērā ārējās vides ietekme.

KĀ IZVĒLĒTIES PIEMĒROTĀKO VENTILĀCIJAS VEIDU?

Liela nozīme ir labas ventilācijas sistēmas uzstādīšanā visā mājoklī vai atsevišķās telpās. Gaisa kvalitātei ir liela nozīme arī iekštelpās, tādēļ gaisa attīrīšanai un maiņai nepieciešama kvalitatīva ventilācijas sistēma. Ir iespējams uzstādīt dažādus ventilācijas veidus, atkarībā no klienta vēlmēm. Pasīvās, jeb dabīgās ventilācijas sistēmas ir iebūvētas logā. Piespiedu ventilācijas sistēmas jeb ventilatori ir labs risinājums gadījumos, kad dabiskā gaisa plūsma ir nepietiekoša. Jaunākās paaudzes ventilācijas sistēmas iespējams darbināt arī ar elektrību, kur enerģijas patēriņš ir gaužām niecīgs un ekonomisks.