Mūsdienu visā pasaulē robežas starp dažādām valstīm un tautām ir tapušas mazāk izceltas nekā, piemēram, iepriekšējos gadsimtos. Pat nacionālie ēdieni tagad kļūst nevis par interesi par citas tautas maltīti, bet gan par parastajām brokastīm vai arī pusdienām jebkur pasaulē. Ta notika arī ar tradicionālajiem austrumu sushi, ko mūsdienās var nopirkt jebkur. Bet, neskatoties uz to, ka tieši rollu un sushi pagatavošanas receptes protams ir tik dažādas un plaši izplatītas visur, vienīgi daži suši cienītāji saprot tā sarežģītību.

Kādas sastāvdaļas būs slavenākajās suši un rollu receptēs?

Pavārs Johei Hanaja, kas 19.gs.20.gados izdomāja nigiri suši, jau tiek saukts tieši par sushi radītāju. Un tieši viņš sāk izmantot neapstrādātas zivis, kā arī pārvērta to maltīti jau par ātrās ēdināšanas ēdienu, ko var uzēst ātrumā, ja kaut kur skrien, savukārt pārējā pasaulē nigiri suši uzsāka uzskatīt delikatesi, kurai jau ir daudz variāciju. Suši un rollu galvenās sastāvdaļas nemainīgi ir vienādas. Sumeshi ir īpašie japāņu rīsi priekš sushi receptes, kuram ir liels lipīgums. Nori ir aļģu lapas, ar kuru palīdzību būs iesaiņota lielākā daļa sushi rollu veidu. Ikvienam iecienītā sojas mērce arī tiek pielietota, tad, kad vajadzīga suši pagatavošana Rīgā vai citur. Bez šaubām, nemaz nav suši receptes, kur nav svaigu vai kūpinātu zivju, bet rietumos tās tiek aizvietotas jau ar bekonu vai vistu. Protam, kādi suši bez Wasabi, kas ir spilgti zaļa mērce liekama klāt pie suši un rolliem. Tā mērce ir izgatavota no japonica auga Wasabi, kam ir asa garša. Un turpmāk sushi receptes jau atšķiras pēc to piedevām, pildījumiem vai no tā, kā tiek savīts rolls.

Sushi akcijas un komplekti vien vislabākajās vietās

Lai būtu atrasta vislabākā suši piegāde, būtu jābūt ievērotiem dažiem priekšnosacījumiem. Sākumā jāmin ātrums, lai, piegādājot karstos sushi, tie nedrīkst atdzist. Vēl viena ļoti svarīga lieta ir svaigi produkti, ko izmanto uz restorānā. Austrumu virtuves suši receptes pieprasa produktus ar īsu uzglabāšanas laiku. Tādēļ ir būtiski, protams, lai ēdināšanas vietā izvēlētos vienīgi svaigu produkciju, tomēr, lai mazinātu saindēšanās iespējas. Dažādi suši komplekti un protams arī pārējā ēdienkarte ir restorāna plus. Jo bagātāka atlase, jo ir vieglāk ieraudzīt ko atbilstošu katram cilvēkam, arī, ja vajadzīgas saldo sushi receptes. Svarīga loma ir arī pildījuma produktu skaitam. Ir vietas, kur, gribot ietaupīt, palielina rīsa skaitu, samazinot pašu pildījumu. Tadējādi ēdiens iegūst galīgi savādāku garšu. Kā arī pievērsiet pastiprinātu uzmanību, vai arī ir aktīvas sushi akcijas, tas šobrīd ir piedāvāts ļoti daudzās vietās.