Uzlīmes un vizītkartes ir kā viena no uzņēmuma reklāmas vai identitātes atspoguļošanas veidiem. Uzlīmju izgatavošana tiek īstenota uz paša papīra vai varbūt sava veida plēves, kur aizmugurējā puse būs pārklāta jau ar līmi. Uzlīmju apakšdaļa visbiežāk būs papīrs, kas pasargā lipīgo pusi no pirms laicīgas pielipšanas. Tās priekšējā pusē ir attēls vai arī teksts. Uzlīmes tiek izmantotas gandrīz uz jebkādas virsmas, kas ir līdzena, (plastmasas, stikla, metāls). Taču drukas veikals bieži vien vispirms izraugās līmes pamatu, kad ir zināms uz kādas tieši virsmas tiks līmētas uzlīmes. Šodien vizītkaršu druka ir ļoti būtiska, tā kā cilvēki to uztver kā savu identifikāciju, līdz ar to pie šī jautājuma jāpienāk īpaši uzmanīgi.

Uzlīmju izgatavošana – dažādība un iespējas

Pirms tam kā tiks pasūtītas, piemēram, apaļas uzlīmes vai arī mēģināts uzzināt cenu, būtu jāsaprot kādi tad drukāšanas veidi eksistē un ar ko tad tie atšķiras.
• Flexo druka vai arī fleksogrāfija. Tieši šī metode ir laba, kad, izmantojot automātiskā tipa iepakojumu, svarīga liela gatavo uzlīmju aprite. Formu dažādība vai spilgts attēls, reljefs, kā arī lakošana – dažnedažādu tehniku lietošanas rezultātā varētu iegūt augstas kvalitātes personalizētas uzlīmes.
• Ofseta druka. Šeit uzlīmju izgatavošanā izmanto pašlīmējošos papīru. Gadījumā ja būtu vajadzīgs iepakojums vai sienas uzlīmes, vajadzētu drukāt uzlīmes, kuras ir liela izmēra, kā arī drukātas pēc ofseta drukas.
• Digitālā druka. Šajā gadījumā uzlīmju druka, cena – viss būs līdzsvarā, tieši šis ir izdevīgi nelielām tirāžām. Taču, drukājot uz digitalās preses, uzlīmju saķere nedaudz mazinās.
• Liela formāta uzlīmju druka mūsdienās ir populārs veids. Šī veida tehnikas īpašas priekšrocības ir šķīdinātāju, kā arī izturīgu tintes pielietošana, kā arī robošana bez šuvēm. Ir variants griezt uzlīmes bez to drukāšanas.
• Sietspiede ir īpatnēja metode, kas ļauj drukāt, pielietojot sudraba un zelta krāsas. Metalizētas personalizētas uzlīmes rotās visus suvenīru izstrādājumus. Tātad, priekš tam, lai pagatavotu lieliskas, kvalitatīvas personalizētas uzlīmes, Jums ir vajadzīga plēve, kas pati līmējas.
Šobrīd zinot, kādā veidā parasti tiek taisītas uzlīmes, varēs izvēlēties priekš sevis atbilstošāko variantu un tad izdarīt sev uzlīmju pasūtīšanu.

Kāds tad drukas veikals var būt atbilstošākais?

Kā viens no pirmajiem jautājumiem, kurš būtu jāuzdod sev, ir tieši tas, ar ko gribat darboties – ar starpnieku, reklāmas aģentūru vai arī ar drukāšanas firmu. Kā piemēram, liela poligrāfija ar vairāk kā desmit gadu pieredzi apliecina to, kad klienta pasūtījums, kā arī vēlēšanās būs uzklausītas, un, taupot līdzekļus, tiks atrasts labākais variants priekš klienta, kur uzlīmju druka, cena un piegāde būs tik labi izplānota, ka tiešām būsiet apmierināti. Mēģiniet lasīt vairāk datu par izvēlēto kompāniju, lasiet rekomendācijas tiešsaistē no klientiem. Ja pasūtījums var būt sarežģīts, tad labāk sazināties ar drukas veikalu un, protams, apspriest detaļas ar menedžeriem.