Arī ar labām ārdurvīm un vēl uzticamām durvju slēdzenēm nebūs īstenojams pilnīgi būt pārliecinātiem par savas mājas drošību. Protams, lai maksimāli paaugstinātu mājvietas aizsardzību, Jums ir vēlama signalizācijas uzstādīšana mājoklim vai arī dzīvoklim. Pilnīgi visas mūsdienu ierīces darbojas pēc līdzīga principa, tomēr atšķiras tieši pēc datu pārraides tipa, sensoru skaita vai tipa, kā arī pāris citām funkcijām. Bet, lai saprastu, kas tad jebkurā konkrētajā gadījumā jau ir labāks, Jums jāsaprot, kādi tieši drošības risinājumi pastāv un kā tie strādā.

Pētot, kādi eksistē drošības risinājumi, lai aizsargāt māju, atklājas, ka to jau ir diezgan daudz. Jūs varat paši sev uzstādīt aizsardzības mehānismu vai varbūt griezties pie nozares speciālistiem. Galvenā atšķirība ir tajā, ka, vēršoties tādā uzņēmumā, Jūs varat būt droši, ka ielaušanās situācijā nāks momentāla reakcija un, protams, dienests dosies uz apsargājamo objektu. Otrajā variantā Jums vajadzēs pašiem jāseko līdzi un jāmēģina izsaukt policija. Apsardzes varianti tiek iedalīti – tehniskā un fiziskā apsardze, dzīvokļa apsardze, inženiertehniskā un kombinētā apsardze.
Fiziskā apsardze – ikviens no mums ir redzējis apsargus tirdzniecības vietās un sargu stāvlaukumā, to arī dēvē par fizisku apsardzi. Visbiežāk fiziskā apsardze tiek meklēta tajā brīdī, kad ir vajadzīga sardze kādā sabiedriskā pasākumā, vai arī jāparved kāda vērtīga lieta, gan arī īpašuma aizsardzība. Izvēloties servisu tikai no pārbaudītas firmas jau ir droši, tā kā tiem uzņēmumiem parasti ir visi tie sertifikāti un garantijas. Taču pastāv iespēja, kad tad tiek piemeklēti cita veida drošības risinājumi, kā piemēram, sargs, ko tad varētu censties noalgot un kas arī apsargās īpašumu. Taču tādā variantā būs salīdzinoši nepārliecinošas garantijas.
Kā vēl viens variants, ko piedāvā kvalificēti uzņēmumi ir tā sauktā tehniskā apsardze, kas arī ir ļoti drošs un uzticams veids. Tādā gadījumā notiek signalizācijas uzstādīšana Jūsu mājās no kuras signāls vai pat video nonāk uz “pulti” sargiem, kas cauru diennakti seko objektiem. Tādā veidā uz īpašumu dodās ātrās reaģēšanas vienība un arī informē Jūs par situāciju kopumā. Nenoliedzami, var jau arī pats klients uzlikt signalizāciju, kas nodos ziņu uz telefonu, taču bez šaubām speciālisti rīkosies ātrāk.
Pēdējie 2 veidi tad ir inženiertehniskais un apvienotais jeb kombinētais, kur kombinētais ir skaidrs, kas ir – vairāku opciju apvienojums, atrodot visdrošāko risinājumu. Savukārt, inženiertehniskais veids būs tāds, kad ir izmantoti, piem., dzelzs režģi vai metāla žalūzijas, kā veikalos uz ielas. Tas nevar nodrošināt pilnu drošību, bet viennozīmīgi aizturēt uz kādu laiku laupītāju gan varēs.

Pie kā tad ir kvalitatīvākie drošības risinājumi?

Skatoties apsardzes firmas, svarīgs faktors jau ir tieši tas, vai šis uzņēmums būs gatavs uzņemties finansiālu atbildību. Pēc likuma firmai jau ir jāatbild par tiem zauējumiem, kuri radās nekvalitatīvu pienākumu izpildes vai kādas darbības neīstenošanas dēļ. Otrs būtisks moments būtu ātrās reaģēšanas komandas ierašanās laiks. Šim maksimālajam laika periodam vajadzētu būt iekļautam līgumā, savādāk nav iespējams pieprasīt finansiālu kompensāciju, gadījumā ja darbinieki nepaspēs atbraukt laicīgi. Eksperti atzīmē, ka vidējais ātrās reaģēšanas komandu atbraukšanas laiks ārpus pilsētas ir 10-15 min, pilsētā vēl mazāk, taču to nosaka individuāli. Obligāti apskatiet visas klientu atsauksmes, kuras atrodamas tieši par kompāniju, lai varētu saprastu darbības gaitu un arī esošo sadarbību ar klientiem. Uzņēmuma darba pieredze, speciālistu kvalifikācija ka arī fiziskā sagatavotība, moderns aprīkojums arī ir ļoti svarīgs atlases kritērijs.