Katru gadu valstī notiek desmitiem tūkstošu ielaušanās gadījumu. Pēc statistikas redzams, kad iebrucēji vairums gadījumu nokļūst mājā, izsitot slēdzeni vai arī atrodot atbilstošu atslēgu, vēl kāds populārs paņēmiens parasti ir iebrukšana pa logu vai caur ventilāciju un balkoniem, ne tik bieži viņi liek klāt rupjas ārdurvju uzlaušanas metodes. Iebrucēju profesionalitāte un vēl asais prāts jau ar katru jaunu dienu pilnveidojas, un vēl zādzību skaits palielinās brīvdienās un skolēnu brīvdienās. Tālab savam mieram, vajadzētu padomāt tieši par mājas aizsardzību un tad apskatīties, kādi tad drošības risinājumi tirgū ir atrodami. Pieejama arī droša seifu noma .

Kādu tad apsardzes veidu labāk būtu piemeklēt?

Vēlaties labāk pasargāt privātmāju? Šo varētu veicināt Jums sekojoši drošības risinājumi – īpašuma aizsardzība ar īpaši apmācītiem cilvēkiem (fiziskā apsardze), vēl ir tehniskā apsardze, inženiertehniskās aizsardzības metodes un arī kombinēta aizsardzība. Tieši ar ko tad tie atšķiras savā starpā var redzēt zemāk.
Īpašumu sargā īpaši sagatavoti dienesti un apsardze – tieši šī apsardzes metode arī tiek dēvēta kā fiziskā apsardze, pie tam šo jau var īstenot divos veidos: piesaistot uzņēmumus, kas kvalificējas objektu aizsardzībā, vai sameklēt atsevišķu sargu. Kompānijas, kas tad nodrošina fizisko apsardzi, savu darbu veic profesionāli un vēl efektīvi, šo uzņēmumu speciālisti ir speciāli apmācīti un, protams, viņiem jau ir nepieciešamie aizsargāšanās līdzekļi (ieroči, apģērbs un aprīkojums. Šāda veida aizsardzības realizācijas process būs saprotams, tomēr salīdzinoši dārgs. Lētākais variants ir apsargs, ko arī, piemēram, iespējams nolīgt, izmantojot apsardzes firmas.
Tehniskā apsardze, kur tiek pielietota signalizācijas uzstādīšana, kuras signāls nonāk uz apsardzes “pulti”. Svarīgākie instrumenti, lai aizsargāt objektu, tad ir īpaši signalizācijas sistēmas sensori. Šīs iekārtas ir uzliktas pa aizsargājamās teritorijas perimetru un trauksmes gadījumā ziņo dienestam. Pie tam un šinī variantā eksistē divi varianti, kurā viens ir noslēgts līgums tieši ar uzņēmumu, kur speciāli norīkots darbinieks seko līdzi informācijai par stāvokli klienta majoklī. Otrs izvēles variants būs, kad tieši ziņa nokļūst uz īpašnieka telefonu ar signālu par situāciju.
Mājas apsardze izmantojot inženiertehnikas līdzekļus, kur tiek lietoti dzelzs režģi, žalūzijas uz logiem, kā arī triecienizturīgs pārklājums. Šī veida risinājums nenoliedzami būs lētāks un arī salīdzinoši drošs, taču ugunsgrēka gadījumā varētu būt radies slazds pašam sev, kā arī bieži tas neaiztur laupītājus.
Pēdējais variants ir apvienotie jeb kombinētie drošības risinājumi, kur var būt savienoti divi vai vairāki drošības risinājumu varianti. Tādā gadījumā varēs būt pilnīgi pārliecinātiem par dzīvokļa aizsardzību.

Kāds tad apsardzes uzņēmums būs labākais?

Tiei pats svarīgākais, meklējot apsardzes uzņēmumu, vai ir licence, un izpētiet pieejamo dokumentāciju. Noskaidrojiet, pie kādiem apstākļiem kompānija sniedz kompensāciju saviem klientiem, kā arī uzziniet, cik daudz. Izpētiet, vai šādas saistības tiek atrunātas klienta līgumā. Lasiet uzņēmumu atsauksmes. Skatot klientu atsauksmes, var noskaidrot ne vienīgi jau par uzņēmuma darba trūkumiem, bet arī, piemēram, par to, kā vadība reaģē uz sūdzībām. Apskatiet, kādus tieši pakalpojumus uzņēmums sniedz. Jo vairāk to ir, jo lielākas iespējas realizēt integrētu mājas drošības sistēmu, kas reaģēs ne vienīgi uz ielaušanos, bet arī, piemēram, uz plūdiem un ugunsgrēkiem. Un pēdējais – Jūs varat uzticēties sākotnējam iespaidam: ja darbinieku izskats, viņu aprīkojums vai transportlīdzekļu stāvoklis neievieš pārliecību, meklēšana ir jāturpina.