Viens no ceļu satiksmes drošības elementiem vienmēr ir bijis un būs automašīnas riepu tehniskais stāvoklis. Nobraukums ir vitāli svarīgs rādītājs jebkuram transportlīdzeklim, vienalga, vai braucat ar jaunām vai lietotām riepām. Visus ar automašīnu saistītos izdevumus mēģina paredzēt savlaicīgi, un tas attiecināms arī uz auto riepu iegādi un montāžu. Vismaz desmit kritēriji nosaka to, kādas automašīnas riepas būs vislabākās gan automašīnai, gan tās vadītājam(izvēlies šeit – michelin ziemas riepas). Nevajag atteikties no konsultācijas ar riepu servisa draudzīgajiem darbiniekiem, lai uzzinātu to, kādas riepas vislabāk izvēlēties. Riepu balansēšana un disku pārbaude, kā arī riepu noliktavas pakalpojums ir tikai maza daļa no visa servisa piedāvājuma.

KAM UZTICĒT RIEPU UN MAŠĪNAS DISKU APKOPI?

Profesionāli riepu garāžas meistari nodrošina vislabāko servisu plašam pakalpojumu klāstam. Diski, piemēram, nav tikai dekoratīvs auto un riepu elements, jo, piemēram, to tehniskais stāvoklis būtiski ietekmē braukšanas kvalitāti. Disku apkope tiek piedāvāta komplektā ar riepu servisu. Riepu garāžās tiek piedāvāti dažāda veida pakalpojumi, ieskaitot riepu noliktavu, riepu maiņu, jaunu riepu uzstādīšanu, diagnostiku un daudz ko citu. Ne vienmēr riepu kvalitāte atspoguļojas cenā, taču, lai pirkums būtu veiksmīgs, konsultācija ar speciālistu būs nepieciešama. Riepu servisa speciālisti spēs ieteikt zelta vidusceļu, lai nepārtērētos un brauktu droši.

KĀDA TIPA RIEPAS VISLABĀK UZSTĀDĪT ZIEMAS LAIKĀ?

Riepu garāžās un servisos ir iespējams nopirkt gan pavisam jaunas, gan lietotas ziemas riepas. Daudzi izvēlas iegādāties lietotas riepas, jo, nereti to cena var būt teju uz pusi zemāka kā jaunam riepu komplektam, taču, nevajadzētu pirkt kaķi maisā un pārliecināties par riepu kvalitāti. Ar vasaras riepām ir ļoti līdzīgi. Vasaras riepas, kas ir saudzīgi lietotas ar pieņemamu protektora dziļumu var maksāt ievērojami lētāk. Mūsdienās ir dažādi veidi kā iegādāties automašīnas riepas, taču lietotu riepu iegādi vislabāk izvēlēties pie tiem, kas ar to nodarbojas ikdienā – riepu servisā.