Katrs mašīnas īpašnieks, nododot savu auto uz remontu vai arī apkopi, uztraucas tieši par to vai autoserviss realizēts kvalitatīvi. Patiešām, no tā, cik tad kvalitatīvi būs realizēts Jūsu “dzelzs drauga” auto remonts, būs atkarīgs arī tā darbošanās ilgums un, svarīgākais, cilvēka drošība braukšanas laikā. Kad tiek meklēts autoserviss Rīgā (toyota autoserviss)  vai jebkādā citā pilsētā, lielākā daļa cilvēku vadās pēc cenas. Kāds mēģina sameklēt servisu pēc zemam cenām, kāds, gluži pretēji, ir pārliecināts, ka dārgāks autoserviss būs vislabāks. Taču, kas tieši ir tas galvenais uz ko tad skatīties, neviens nezina. Šajā gadījumā mēģinam noskaidrot ko vairāk par to, kāds auto remonts var būt piedāvāts, kā labs automehāniķis atšķiras no slikta, un pēc kā vadīties, kad tiek meklēts autoserviss.

Autoservisu dažādība

Pilnīgi visi servisi tiek iedalīti trīs lielās grupās – oficiāls dīleru autoserviss, vairāku auto brenda marku servisi vai tā sauktie privātie servisi un vēl privātas garāžas, kas nav nekur reģistrētas.
Jebkurš mašīnu pārdošanas uzņēmums kvalificējas kādā vienā konkrētā auto brendā, dažreiz divās, taču tad tās ir tehniski līdzīgas. Tieši tās ir drošas firmas ar septiņpadsmit procentu servisu tirgus daļu. Tāds autoserviss izmanto vienīgi oriģinālas rezerves daļas, kā arī speciālu profesionālu aprīkojumu. Lai uzsāktu auto tehnisko apkopi, jebkurš oficiālais autoserviss būs akreditēts un vēl saņem attiecīgu sertifikāciju, piem., sertificēts lexus autoserviss. Sazinoties ar tādu servisu, Jūs bes šaubām saņemsiet augstas kvalitātes servisu ar garantijām jebkāda varianta darbam. Diemžēl tādu uzņēmumu servisa darbi nav īsti lēti.
Daudzu zīmolu automašīnu servisos būs izdarīts auto remonts neatkarīgi no markas, valsts vai ražošanas gada. Visbiežāk tādas firmas var sniegt arī servisa garantijas un pilda kvalitatīvu remontu. Protams, tas varētu būt, piem., sertificēts toyota autoserviss, taču nemaz nav šo auto dīleris. Un arī, bez šaubām, šeit darba izmaksas būs tiešām zemākas nekā pie dīlera. Šāds autoserviss Juglā sastopams, vai arī citā rajonā un šeit iespējams pasūtīt tāda veida pakalpojumus, piemēram, kā auto diagnostika vai riepu montāža un balansēšana, gan arī pats remonts un arī citi darbi. Tāda veida autoservisi veido ap 31% tieši no kopējā tirgus.
Un eksistē auto remonts, kas izpildīts kaut kādā garāžā, kura standartā jau ir neliela darbnīca, kurās darbojas dažādi cilvēki. Šeit automehāniķis varētu būt arī pieredzējošs un lietpratīgs, bet bez nepieciešamās izglītības, pie tam sameklēt lietpratēju tomēr ir ļoti grūts uzdevums. Visbiežāk tādās garāžās tiek realizēts zemas kvalitātes auto remonts. Tajā pašā laikā netiks sniegtas nekādas garantijas, bet cenas šeit, visticamāk, vienmēr būs mazākas.

Tikai uz ko tad jāraugās, meklējot servisu?

Svarīgākie kritēriji, kas jāņem vērā veicot servisa izvēli:
1)Aprīkojums – bez noteikta inventāra komplekta nav iespējama profesionāla auto diagnostika vai pat parasta riepu montāža un balansēšana. Tādēļ uzmanīgi uzziniet, kāda tipa pacēlājs un cits inventārs var būt autoservisā, tādā, piemēram kā, sertificēts lexus autoserviss;
2)Personāls – Profesionāls automehāniķis būs labas kvalitātes pakalpojumu pazīme. Kad speciālistam pat nav vienkāršāko zināšanu vai arī tam ir grūti saprast avārijas cēloni, labāk neriskējiet! Arī tad, ja Jums nepieciešams auto elektriķis, tā kā šodien jaunas automašīnas ir ļoti atkarīgas no elektronikas.
3) Auto detaļas – uzziniet tieši par materiāliem kā arī izmantotajām detaļām. Atcerieties, kad zemas kvalitātes auto detaļas izmantošana, pēc laika var arī izraisīt nelabojamas sekas mašīnai.
Jāapzinās, ka laba autoservisa izvēle jau ir Jūsu drošība un arī gara auto mūža garantija. Noskaidrojiet paziņu atsauksmes un piemeklējiet centrus, kur tad būs atbildīgi par piedāvāto pakalpojumu kvalitāti.