Mūsdienās iespējami dažādi redzes korekcijas līdzekļi un procedūras, kas palīdz cilvēkiem, ar redzes traucējumiem veiksmīgi šo šķērsli ikdienā pārvarēt. Papildus parastajām brillēm un redzes lāzeroperācijai, kas no redzes traucējumiem var atbrīvot uz visiem laikiem, taču ir ļoti dārga, ir vēl kāda iespēja – lēcas. Optikas salonos nopērkamās lēcas mūsdienās pieejamas ne tikai ar salīdzinoši nelieliem plusiem un mīnusiem redzes asumam, bet arī izteiktākām problēmām, piem., astigmātismam. Lēcas palīdz atvieglot problēmas par mājās aizmirstām vai pazudušām brillēm, jo lēcas ir komfortabls redzes korekcijas veids ikvienam, kam ir tāds vajadzīgs. Lēcas mūsdienās iespējams nopirkt arī e-veikalos, bez liekas steigas, atrodot sev piemērotākās, tiesa gan, pirms tam iesakām konsultēties ar acu ārstu, lai noskaidrotu kāda stipruma kontaktlēcas būs atbilstošas un vajadzīgas.

KĀDAS IR OPTIKAS PREČU ATŠĶIRĪBAS?

Kontaktlēcas e-veikalos ir atrodamas ļoti daudz un dažādās vietnēs un dažādos optikas preču salonos. Arī lēcas mēdz atšķirties pēc to valkāšanas vajadzībām, funkcijām un, protams, zīmola. Kontaktlēcas tiek iedalītas pēc to valkāšanas ilguma – vienu dienu lietojamas kontaktlēcas, divas nedēļas, mēnesi, trīs mēnešus un arī 6 mēnešus, kā arī iespējams iegādāties tādas kontaktlēcas, kurām ir iespējams pagarināt izmantošanas laiku. Interesentiem ir iespējams iegādāties lēcas arī balstoties uz to redzi koriģējošām īpašībām, piemēram, multifokālās vai toriskās lēcas, kā arī lēcas, kas vairāk kalpo kā imidža sastāvdaļa, piemēram, lēcas ar zīmējumiem.

KONTAKTLĒCU CENU ATŠĶIRĪBA

Kā jau jebkurai precei, arī kontaktlēcu cenai ir liela nozīme pat tad, ja nepieciešams konkrēts lēcu veids. Parasti kontaktlēcu cenas drastiski neatšķiras, taču zināma cenu atšķirība pastāv vienmēr. Piemēram, vienas dienu lēcu cena varētu šķist šokējoši liela, bet iepakojumā ir 30 lēcas un tās ir lietojamas katru dienu pa vienam pārim. Šīs lēcas maksā vidēji 30 eiro par iepakojumu. Lēcas atšķiras arī to lietošanas īpatnībām, piemēram divu nedēļu kontaktlēcas pa nakti ir jāizņem, kas varētu daudziem radīt pārpratumus, vadoties pēc lēcu nosaukuma. Arī šāds lēcu iepakojums sastāv no vairākām lēcām un to cena ir ap 20 eiro. Lēcas var būt dažādas un atšķiras arī to valkāšanas veids, ko nosaka kontaktlēcu ražotājs, tālab nevajag brīnīties, ka vienas speciālās toriskas kontaktlēcas, izgatavotājs paredz lietot savādāk. Torisko kontaktlēcu cena būs apmēram ap 50 eiro, bet multifokālo lēcu cena ir ap 30 eiro par iepakojumu.