Labs kamīns nav vienīgi mājokļa sildīšanas iekārta – interjera kamīni parasti tomēr ir masīvas konstrukcijas, kas kļūst par dizaina centrālo daļu. Lai arī Kaut gan uguns liesma vienmēr pievilina sev uzmanību izmantojot bezgalīgo liesmu spēli, ne mazāk svarīgs ir paša kamīnkrāsns izskats: iebūvēts, piestiprināts pie sienas, salas veidā, daudz sastopami ir stūra kamīni. Kā arī jāpiedomā par dizainu – klasisko versiju vai kādu mūsdienīgu variantu – tie būs tikai daži kamīnu veidi, no kā var piemeklēt atbilstošu variantu. Interjera kamīni jau diezgan sen veicina istabas kopējo tēlu un tāpēc tā izvēlēšanai ir jāpievēršas sevišķi pārdomāti. Bez tam būs jāizlemj par kurināšanas veidu un vēl, kādi būs mūsu kamīni, to konstrukciju – no tā visa jau būs atkarīga kopējā sistēmas enerģijas efektivitāte.

Pirts un saunas krāsnis – izdevība padarīt labāku savu ikdienas omu

Jebkādā pirtī vai arī saunā tieši krāsniņas ir pats galvenais komponents, tāpēc jau projektējot māju ir svarīgi izvēlēties optimālo krāsniņas veidu, kurš atbilstošs Jūsu prasībām. Klientam patlaban parasti tiek sniegti divi konstruktīvi veidi – krāsnis ar malkas apkuri un ar elektrību kurināmās. Bez šaubām, īstas pirts daļa jau ir malkas apkures krāsnis, tieši šī tipa krāsnis piešķir pirtij dabisku koksnes smaržu, īpašo aromātu un šo neparasto uguni. Šodienas pirts krāsnis malkas apkures piesaista to lietošanas parocīgums, dabiskums vai īpašs veselību uzlabojošs efekts, bet tajā pat brīdī ir jāsaprot, ka būs nepieciešama vieta mājā malkas uzglabāšanai un vēl jāorganizē skurstenis un pienācīga ventilācija. Protams, ka nemaz nevar aizmirst par tādu lietu kā uzkopšana, vēl būs nepieciešams laiku pa laikam iztīrīt pelnu trauku no pelniem, iztīrīt skursteni, savest kārtībā pārējās lietas. Savukārt, pirts krāsnis elektriskās gan arī saunas krāsnis ir pieejamas visdažādākajos stilos, salīdzinot tieši ar parasto malkas kurināmo krāsni. Saunas un pirts krāsnis elektriskās izceļas ar daudzām priekšrocībām – nemaz nav obligāta malka, šeit iespējams iestatīt noteiktu karstumu, šīs krāsniņas ir izturīgas un tām būs ilgs garantijas periods.

Kur tad nopirkt labākos kamīnus vai arī elektriskās pirts krāsnis?

Tikai no preču pārdevēja būs atkarīgs viss Jums svarīgais, kā ražotāja garantija, tā arī ekspluatācija, gan ārējais izskats, līdz ar to pirms sūtīt krāsnis tieši pie kāda konkrēta preču pārdevēja, vispirms jau vajadzīgs uzzināt vairāk par šo firmu. Nav īsti būtiski, vai arī Jūs sūtat tiešsaistē vai salonā uz vietas, tagad ir atrodama info par gandrīz visiem izgatavotājiem un tirgotājiem. Pats pirmais, kas tad ir vienmēr jāizdara, tas ir jāiepazīstas ar atsauksmēm konkrēti par veikalu, kas tirgo krāsnis un izgatavotāju, kas tās taisa. Nākamā lieta ir vērst uzmanību tieši uz garantijas nosacījumiem, tā kā pašas elektriskās pirts krāsnis kā arī, piem., stūra kamīni tiek pārdoti ar garantiju. Komunicējiet ar pārdevēju, priekš tam, lai uzzināt tā kompetences, izjautājiet dažādus variantus, piemēram, kādas tieši pastāv saunas krāsnis, pat ja viņas nav īsti nepieciešamas. Tas ir veids, kādā veidā uzzināt profesionalitātes līmeni. Bet, iegādājoties saunas krāsnis online, uzmanīgi apskatiet interneta lapu, tā kā īstam tirgotājam jābūt attiecīgai mājas lapai.