Ar tasi karstas kafijas savu dienu sāk teju jebkurš pasaules iedzīvotājs. Par godu kafijai pat ir radīts speciāls bārmeņa veida amats – barista, kura pienākumos ietilpst viss, sākot ar dažādu recepšu izstrādi un beidzot ar klientu apkalpošanu. Kafija palīdz dienas gaitas uzsākt ar mundrumu un enerģiju. Grauzdēšanai izmanto četru veidu kafijas pupiņas, no kurām vispopulārākā ir Arabica, no kurām tālāk tiek gatavoti ne tikai dažādi siltie un aukstie dzērieni, bet arī liķieri un kokteiļi(ielūkojies šeit – https://www.kafo.lv/kafija-birojam/). Veidi kā gatavot kafiju ir ļoti dažādi, turklāt, katrs no tiem piedāvā atšķirīgas garšas nianses. Pie mums kafija, visbiežāk, tiek pagatavota divējādi – ar apliešanas metodi vai arī dažādos kafijas automātos. Katrās mājās noteikti ir vismaz viens kafijas cienītājs.

KAFIJAS AUTOMĀTU PIEDĀVĀJUMS VEIKALOS

Mūsu laikos veikalu plaukti ir pilni ar dažādām kafijas pagatavošanas ierīcēm un aksesuāriem – sākot no franču presēm un turku kafijas biķerīšiem, līdz multifunkcionāliem kafijas automātiem. Visbiežāk kafijas automāts pupiņas samaļ pats, bet ir iespējams iegādāties arī tādus automātus, kuros ber jau samaltu kafiju. Aiz vien populārāki kļūst kapsulu kafijas automāti, kas ļauj pagatavot dažādus kafijas dzērienus, tieši kā kafejnīcās. Espresso automātos un vienkāršākās kafijas pagatavošanas ierīcēs, visbiežāk tiek izmantota jau samalta kafija, kas tiek dozēta speciālos kafijas spilventiņos vai gatavošanas procesā tiek filtrēta.

VAI SAPLĪSUŠUS KAFIJAS AUTOMĀTUS LABO?

Ja kafiju dzerat ikdienā, tad iekārtas iegāde noteikti nav izdevums, bet gan veiksmīgs ieguldījums. Gribam to vai nē, bet jebkura tehnika mēdz iziet no ierindas, tādēļ kafijas automātu serviss un labošana noteikti ir labs pakalpojums ik vienam, kura kafijas gatavošanas iekārtai ir nepieciešams serviss vai apkope. Nedrīkst nepieminēt arī kafijas automātu nomas pakalpojumu, ko noteikti novērtēs tie, kuriem nākas saskarties ar pasākumu organizēšanu un apkalpošanu.