Kokapstrāde kā amatniecības nozare allaž ir bijusi lielā cieņā un augstu novērtēta jebkur pasaulē. Jebkur pasaulē amatniecības nozare tiek turēta lielā godā, it sevišķi mūsdienās, kad pie kārotās preces ir iespējams tikt ātri, taču tā nebūs nedz unikāla, nedz kvalitāte būs pielīdzināma ar rokām darinātam darbam. Kokapstrādes uzņēmumi Latvijā ir ļoti pieprasīti dēļ sava piedāvājuma un amatnieki nevarētu sūdzēties par zemu atalgojumu. Darbs ar koku nozīmē darbu ar ekoloģiskiem, videi draudzīgiem materiāliem, kas viens otru papildina radot kvalitatīvu rezultātu.

LATVIJĀ RAŽOTAS KOKA MĀJAS.
Aiz vien vairāk cilvēku izvēlas dzīvot ekolģiskāk un dabai draudzīgus risinājumus ikdienā ievieš jebkur, pat būvējot mājokli. Moduļu, jeb karkasa nami ir koka konstrukcijas, kas tiek izgatavotas un pēcāk tiek saliktas kopā un uzstādītas kā dzīvojamā māja. Šādas mājas ir lieliski piemērotas Latvijas laikapstākļiem un tās var uzstādīt jebkurā gadalaikā. Katrs no mums savās mājās vēlas justies silti un mājīgi, un koks ir viens no tiem materiāliem, kas palīdz šādu atmosfēru radīt ikdienā.

LATVIJĀ RAŽOTAS LAPENES TAVAM ĪPAŠUMAM. DĀRZA NOJUMES UN LAPENES NO LATVIJAS KOKA.
Kā lielisks ainavas papildinātājs Jūsu dārzā būs lapenes vai nojume, kas pēdējos gados ir kļuvušas ļoti populāras. Lapenes ir daudzfunkcionālas, atvērtā tipa celtnes, ar dažādu ietilpību un sienu novietojumu. Daudzi uzskata, ka lapene viņu dārzā neiederas, ka aizņems daudz vietas un to neviens neizmantos, taču, noslēpums slēpjas tajā, ka lapenes pielāgojas dārzam, nevis otrādi. Arī rīkojot dārza ballītes lapene noteikti būs uzmanības centrā, nemaz nerunājot par fantastisko iespēju vasaras rītos baudīt brokastis vai vērot saulrietu vakariņu laikā. Lai viss noritētu gludi, par ļaunu nenāktu būvvaldes konsultācija par to, vai nav nepieciešami kādi dokumenti, kas atļautu celtniecības darbu veikšanu.

PIE KĀ PASŪTĪT TERASI MĀJOKLIM?
Līdzīgi ir ar koka terasēm mājām. Brokastis uz terases – vai nav romantiski? Terase ir dzīvojamās platības turpinājums, ārpus telpām. Terases pamati tiek rūpīgi izvietoti un precīzi aprēķināti, lai terase nenosēstos un tai nerastos funkcionāli bojājumi. Pirms terases būvniecības, būs noderīgi painteresēties vietējā būvvaldē par to, vai terases būvniecībai nav nepieciešami papildus dokumenti un atļaujas.