Ar katru gadu supošana rada cilvēkos arvien lielāku interesi, kas rada tādas jomas izaugsmi, kā sup īre. Supošana jeb, kā to bieži vien sauc, paddle board ir slīdēšanas veids pa viļņiem. Šeit ir airi atšķirībā no sērfinga, pateicoties tiem, šeit tiek kontrolēts līdzsvars un paši sup dēļi. Katrs, kas interesējas par tādu sporta iespēju, atrod sev ko īpašu. Un tiešām, vienkārša sup īre kā arī iekļūšana dzidrajos ezera ūdeņos spēj radīt daudz pozitīvu izjūtu, dot enerģiju un ļauj baudīt saplūšanu ar dabu.

Sup piedzīvojums – ar ko sākt?

Kad tika veikta sup īre un būs iespēja sākt savu pirmo braucienu, labāk būtu izvēlēties mierīgu ūdens zonu bez laivām. Smilts pludmale, mierīgas upes vai ezera krasts, jūras līcis bez viļņiem ir lieliski atbilstošs, lai Jūsu pirmie sup izbraucieni izdodas. Jūs varat sākt airēt no dziļuma, kurš būs līdz celim, lai Jūs nenokristu no dēļa, salaužot airi. Nav noliedzams, ka, pirms tiek iegādāti savi sup dēļi, jāpamēģina tāds variants kā sup īre, kas ir labaks variants, kur var saņemt arī izskaidrotāku apmācību. Lielākais gaisa daudzums dēlī atrodas tā vidū, netālu no roktura. Supotājam ir jāstāv tieši šajā vietā, pirms tiek uzsākts Jūsu sup piedzīvojums. Sakumā Jūs supojat, stāvot uz ceļgaliem, taču ir cilvēki, kuri jau sākumā stāv kājās, tad varbūt derētu uzreiz izmēģināt E-Foil, kas ir sava veida elektrisks dēlis, kas ļauj lidot virs ūdens virsmas. Bez šaubām satikts uz sup saullēkts tad ir romantisks, un turklāt varat būt droši, ka tieši šī veida aktīvā atpūta Jums paliks atmiņā ilgu laiku.

Esot uz sup, saulriets tiek sagaidīts – aktīvās atpūtas veidi Latvijas teritorijā

Jums ir ieplānota atpūta ar draugiem? Kas tieši labāks – aktīvā atpūta, esot pie dabas Latvijā, vai arī ceļojums uz ārzemēm? Šodienas apstākļos ieteicams baudīt pašmāju dabas piedāvājumu, tā kā pie mums ir tik ļoti skaisti skati. Šodien uzņēmēji tad ir radījuši interesantus mājvietas projektus skaistās vietās, ko ir papildinājuši ar tādu lietu kā laivu noma un vēl var tikt piedāvāta arī velosipēdu noma. Kad esat apmetušies pie kāda glīta dīķa vai ezera, katamarānu noma būs vislabākais variants kā var klusi un, netraucējot dabu, piebraukt pie kāda objekta. Protams, ka jāmin vēl viens atpūtas veid, kas ir sup izbraucieni. Daudzās vietās jau tiek nodrošināta sup noma, priekš tam, lai tiek sākts sup piedzīvojums. Pie tam, kas varētu būt jutekliskāk kā sastapts uz sup saulriets vai saullēkts? Bet progress nemaz nestāv uz vietas un šobrīd tiek piedāvāti cita veida sup dēļi, tā sauktie E-Foil, tie jau ir elektriski un vardu pilnā nozīmē paceļ Jūs virs ūdens virsmas.