Rolling Sculpture: The 10 Sexiest Wheels – Feature – Car and  DriverMainoties ziemas un vasaras sezonām, tiek mainītas arī automašīnas riepas. Arī šoferi iedalās divās kategorijās. Daļa vadītāju maina automašīnas riepas katru sezonu, bet otra daļa izvēlas vissezonas riepas. Tiem, kuri izvēlas braukt ar vissezonas riepām, ieteikums regulāri pārbaudīt to tehnisko stāvokli, savukārt ziemas riepu lietotājiem – protektora biezumu. Riepu tehniskajam stāvoklim jāseko līdzi regulāri. Vislabāk ir atrast uzticamu riepu servisu, kas vienmēr palīdzēs ar padomu, spēs atrisināt radušās problēmas un veiks riteņu, riepu un disku apkopi un nomaiņu.

BŪTISKĀKIE KRITĒRIJI MAŠĪNAS RIEPU IZVĒLEI

Ziemas, vasaras un vissezonas riepas ir opcijas, kādas pieejamas autovadītājiem visā pasaulē. Ar vissezonas riepām var braukt cauru gadu, taču jāuzmanās, kad temperatūra kļūst pārāk zema. Kā jau pēc nosaukumiem var spriest, ziemas riepas tiek izmantotas aukstajos, bet vasaras riepas siltajos mēnešos. Jau kādu laiku ziemas mēneši mūspusē ir ar ievērojamu salu un sniegu, tādēļ ziemas riepu maiņu vislabāk pakārto laikapstākļiem aiz loga. Vasaras riepu protektora dziļums var būt mazāks kā ziemas riepām, kā arī to ķīmiskais sastāvs ir tāds, kas zemās temperatūrās ļaus tām viegli sasalt. Riepu serviss palīdzēs izvēlēties piemērotas riepas ne tikai automašīnai, bet arī braukšanas paradumiem.

AUTOMAŠĪNAS RIEPAS UN LIETIE DISKI

Riepu diski ir vēl viena automašīnas ritošās daļas sastāvdaļa, par kuru nepieciešams rūpēties. Lietie diski ir karstumizturīgi, tādēļ tik ātri nedeformējas. Daudziem ir pārsteigums, kad uzzina, cik lielu lomu automašīnas diski patiesībā spēlē visā tehniskajā procesā. Disku stāvoklis tiešā veidā ietekmē automašīnas dinamiku braukšanas laikā. Diski visātrāk tiek sabojāti braucot pa nekvalitatīviem vai grants ceļiem, tādēļ, ja ikdienā pārvietojaties pa šāda veida ceļa segumu, disku tehniskā apskate ir jāveic regulāri.