Katram auto vadītājam jāzina, ka Latvijas un visas Eiropas noteikumi paredz divus datumus, kuros obligāti ir jāveic automašīnas riepu nomaiņa. Katru gadu vēsākajos mēnešos, nelutina ne tikai laikapstākļi, bet arī ceļu stāvoklis – melnais ledus, atkala, mitrums, netīrīti ceļi, tādēļ ziemas riepu izmantošana ir obligāta. Jaunas riepas nav jāiegādājas katru sezonu, taču tās ir pienācīgi jāuzglabā, lai nemazinātos to kvalitāte. Riepu servisos visā Latvijā ir iespējams ne tikai nodrošināt kvalitatīvu riepu nomaiņu, bet arī konsultācijas piemērotāko riepu iegādei, riepu un disku tehniskā stāvokļa diagnostiku, nodrošina riepu uzglabāšanu un piedāvā citus saistītos pakalpojumus.

KĀPĒC MAZLIETOTAS AUTO RIEPAS?

Lietotu riepu iegāde un uzstādīšana ir pieprasīts pakalpojums. Lietotas riepas tiek pārbaudītas, tiek sertificētas un visādi citādi novērtētas kā lietojamas ceļu satiksmē vēl daudzus gadus. Daudzi izvēlas lietotas riepas dēļ to cenas. Automašīnas apkope un uzturēšana ik gadu prasa salīdzinoši lielus ieguldījumus. Riepu nomaiņa un riepu serviss ir populārs pakalpojums, piemēram, pirms ikgadējās tehniskās apskates. Lietotu riepu komplekts cenas ziņā būs izdevīgāks par jaunām riepām. Pastāv uzskats, ka jaunu riepu komplektu jāiegādājas reizi trijās sezonās, bet lietotas reizi divās vai pat katru sezonu no jauna. Cilvēki meklē labāko cenas un kvalitātes attiecību, tādēļ riepu servisa apmeklējums ir svarīgs punkts šī procesa ietvaros.

KAS JĀZIN IEGULDOT RIEPU KOMPLEKTOS?

Jebkura riepu servisa darbinieki klientam spēs ieteikt labākās un piemērotākās riepas viņu automašīnai. Par lietoto riepu kvalitāti vispār nav jāuztraucas, jo viss tiek pārbaudīts dubultā. Vieta, no kurienes riepas tiek vestas, arī daudz pasaka par to stāvokli, jo, piemēram, Vācija un Skandināvija ir pazīstamas ar saviem augstajiem kvalitātes standartiem. Riepu kvalitātei ir liela loma mūsu drošībā uz ceļiem, braucot ar automašīnu.