Katram no mums ir nepieciešams darbs, lai nodrošinātu savas ikdienas pamatvajadzības. Darba piedāvājumu skaits ir proporcionāls darba meklētāju skaitam, vajag tikai meklēt. Labu darbu nevar iegūt negodīgā ceļā, tādēļ svarīgi pareizi noformēt visus nepieciešamos dokumentus un sniegt godīgu informāciju. Viens no labākajiem CV papildinājumiem ir motivācijas vēstule. Ar aktuālām vakancēm mūsdienās var iepazīties arī internetā. Var uzzināt vairāk uzņēmuma mājas lapā, kā arī zemāk rakstā!

KĀPĒC VAJAG REZUMĒ UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES?

Kāda īsti ir CV un motivācijas vēstuļu loma? Tās sniedz lielisku iespēju potenciālajam darba devējam pārliecināties par potenciālā darbinieka prasmēm un spējām. CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir pieejami arī citās valodās, ja nepieciešams iekārtoties darbā ārpus Latvijas. Ir ļoti svarīgi izpildīt visas, darba sludinājumā minētās prasības, lai par sevi atstātu vislabāko iespaidu potenciālajam darba devējam.

KAS NEPIECIEŠAMS, LAI STRĀDĀTU ĀRPUS LATVIJAS?

Ja runājam par darbu ārzemēs, tad tas joprojām ir izplatīts nodarbinātības veids, par kuru interesējas darba meklētāji. Lielbritānija un Nīderlande labu laiku bija vienas no populārākajām izvēlēm darba meklētāju vidū, taču tagad līdera pozīcijas ieņem Skandināvija. Dzīvojot informācijas laikmetā, nav sarežģīti atrast visu vajadzīgo informāciju par vakanci un darba devēju. Ja darbs tiek meklēts caur darbā iekārtošanas aģentūrām, kas nav valsts pakļautībā, nepieciešams rūpīgi apsvērt visus par un pret, kā arī iepazīties ar informāciju drošos avotos. Visi dokumenti, kas nepieciešami darba devējam ārzemēs, tiek kārtoti šeit, taču, par ļaunu nenāks iesaistīties arī pašam darba meklētājam.