Plānojot jauna mājokļa celtniecību vai jau esošā nama pārbūvi, notekūdeņu apsaimniekošanas sistēma ir viena no galvenajām, ar ko jāsāk. Mūsdienās visas galvenās komunikācijas tiek ieraktas zemē, tostarp arī kanalizācija un elektrība, tādēļ, saprotams, ka nepieciešamības gadījumā, remontdarbu veikšana varētu būt apgrūtinoša. Bez kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas, nav iedomājams neviens mājoklis. Pastāv dažādi kanalizācijas un notekūdeņu filtrācijas veidi. Var uzzināt vairāk uzņēmuma mājaslapā, kā arī zemāk rakstā!

KĀDA ATŠĶIRĪBA SEPTIĶIM NO BIOLOĢISKĀS KANALIZĀCIJAS IEKĀRTAS?

Ir trīs dažādi notekūdeņu novades veidi – pieslēgšanās centrālajai pilsētas kanalizācijai; ja šāda iespēja nav, tad ir opcija ierīko bioloģisko attīrīšanas iekārtu vai arī septiķi. Bioloģiskā attīrīšanas iekārtā ir daudzfunkcionāla. Attīrītais ūdens ir lietojams atkārtoti, piemēram, dārza laistīšanā. Bioloģiskās attīrīšanas iekārtas darbojas, izmantojot elektrību, tačuu patēriņš ir pavisam neliels. Lai iekārtotu septiķi vai bio-attīrīšanas iekārtu, nepieciešama saskaņošana ar pašvaldību, jo jāsaprot, vai grunts līmenis ļauj ne tikai septiķu un citu iekārtu ierakšanu zemē, bet arī infiltrācijas lauka izveidi, kas nepieciešama septiķa pārstrādātā ūdens attīrīšanai. Asenizācijas pakalpojumu sniedzēji ir tie, kas nodrošina septiķu tīrīšanu un ierodas pēc pieteikuma saņemšanas.

BIO KANALIZĀCIJAS UN SEPTIĶA PRIEKŠROCĪBAS MĀJSAIMNIECĪBĀS

Kanalizācijas sistēmas izveidē savam mājoklim, ir jāpielāgojas pašvaldības noteikumiem. Pieslēgums pie pilsētas kanalizācijas, joprojām sanāk vienkāršākais, ja tuvākais vads ir 200 metru attālumā. Izmaksas, kā jau visos gadījumos, nosaka dažādi faktori, tostarp tas, kas veiks darbus, kādi materiāli nepieciešami, un tamlīdzīgi. Ja pieslēgums vietējam kanalizācijas vadam nav iespējams, tad tālāk viss atkarīgs no gruntsūdeņiem, lai cik dīvaini tas nebūtu. Neliela izmēra privātmājā vai vasarnīcā kā risinājumu var apsvērt septiķi, kas periodiski ir jāizsūknē, lai nepiesārņotu dabu. Lielākai mājai, kuru apdzīvo vairāk cilvēku, labs risinājums ir bioloģiskā attīrīšanas iekārta, kur pārstrādāto ūdeni var izlietot saimniecībā, tādējādi ietaupot arī šādā veidā.