Jauninājums supošana vai kā citur dēvēta sup sērfošana jau ir tikai slīdēšana pa ūdeni, izmantojot dēli un airi. Katrs varētu iemācīties šo sportu neatkarīgi no Jūsu vecuma vai sagatavošanās līmeņa. Viss, kas ir nepieciešams, ir sup dēļi un airis. Cilvēkiem, kam nemaz nav vispār pieredzes, sup izbraucieni var būt esot uz ceļiem. Tādējādi varētu iemācīties noturēt līdzsvaru un tad pakāpeniski celties uz kājām. Pie tam būs neaprakstāmas sajūtas, kad supošana tiek realizēta stāvot kājās! Kā arī sup izbraucieni ir neatkārtojams pasākums, tā kā supot var kā upē, dīķī, uz ezera, jūra vai pat okeānā. Pats galvenais, lai laiks ārā būtu piemērots. Uzzini vairāk Buļļulaivas mājaslapā!

Uz šodienu sup dēļi tiek iedalīti gan pēc to garuma, tā arī pēc to platuma. Savukārt piepūšamie sup dēļi pēc to svara būs sākot ar 6 – 18 kg. Platuma ziņā sup dēļi ir atrodami sākot ar 25 līdz 40 collām. Jo mazs būs platums dēlim, jo grūtāk tad ir noturēt līdzsvaru, taču mazāks dēļa platums nodrošina to, ka supošana būs ātra. Labākais dēļa platums iesācējiem ir no 32 līdz 35 collas. Ar šādu paltumu jebkuri sup izbraucieni var būt viegli, ērti manevrējami, kā arī pat dēlis nešūposies no virsū ejošā viļņa. Jo smagāks ir pats braucējs, jo platāki sup dēļi ir jāpiemeklē. Bet maza svara braucējam otrādi – dēlim jābūt šaurākam. Bet pēc biezuma sup dēļi atrodami no 4 – 6 collām. Turklāt, jo biezāks dēlis, jo mazāk tas ir iegremdēts ūdenī zem braucēja slodzes. Sup dēļi ar maksimālu platumi jau ir ideāli piemēroti aukstā klimatā. Bez dēļa, lai supošana būtu izdevusies Jums būs nepieciešams airis un drošības pavada, kas stiprinās pie kājas un notur Jūs pie dēļa.

Sup dēļu vai velosipēdu noma – variants aizbēgt no pilsētas

Šodienas iespēju pasaulē ir tiešām ļoti daudz variantu, kā tiek pavadīta aktīvā atpūta, turklāt nav nozīmīgi, vai plānos ir atpūta ar draugiem vai radiem, jebkuram variantam var uziet savējo. Protams mūsdienās mums patīk ceļošana, taču aplūkojiet, kas ir apkārt! Latvijas teritorijā ir tiešām daudz dažādu opciju, lai aktīvā atpūta varētu būt ideāla. Neskaitāmas muižas, kas ir gleznainajās vietās un kuru piedāvājuma klastā ir velosipēdu noma, lai apskatīt apkārtni. Ņemot vērā to, ka visbiežāk viesu nami atrodas ūdens tuvumā, var tikt piedāvāta arī laivu noma un katamarānu noma, un interesanti, ka arī buru jahtas noma ir iespējama, kaut kur ārpus Rīgas. Kā arī, ja tāda veida aktīvā atpūta ir apnikus, tagad ir neredzēta iespēja – sup izbraucieni. Supošana Latvijā ir vēl diezgan jauns atpūtas veids, bet tajā pat brīdī jau sup noma ir pieprasīta. Turklāt tagad jau ir cilvēki, kam jau ir izdevīgāk nopirkt dēli, jo sup īre ir dārgāks prieks ikdienas izklaidēm.