Parādu piedziņas firmas ir uzņēmumi, kuriem komersanti un pakalpojumu sniedzēji uztic finanšu līdzekļu atgūšanu no klientiem. Par saistību izpildi ir iespējams saņemt juridisku konsultāciju, lai vienotos par piemērotāko risinājumu. Parāda atgūšana ir likumīgs process, un visa tā laikā ir pieejamas dažāda veida konsultācijas un atbalsts visām iesaistītajām pusēm. Inkaso un cesijas līgumi ir populārākie parādu atgūšanas veidi. Parādnieks par parāda esamību tiek informēts rakstiski un piedāvāts apmaksas datums. Tiek dotas 3 nedēļas lēmuma apstrīdēšanai. Ar parādu piedziņas uzņēmumiem ir iespējama lieliska sadarbība, turklāt, parādu var apmaksāt arī pa daļām.

KĀ ATŠĶIRAS PARĀDU ATGŪŠANAS VEIDI?

Parādu piedziņas uzņēmumi palīdz atgūt dažāda apmēra naudas summas. Parādi ir ne tikai neatmaksāti kredīti, bet arī līzinga maksājumi par precēm, nesaņemta apmaksa par pakalpojumiem un tamlīdzīgi(vairāk informācijas skatīt te – inkaso). Pakalpojumu iespējam saņemt visā Baltijā un parādus iespējams atgūt gan no privātpersonām, gan juridiskām personām. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

KĀ UZMANA PARĀDA ATGŪŠANAS PROCESUS?

Ārpus tiesas parādu atgūšana ir populārākais veids kā tiek risinātas šādas situācijas. Otrs izplatītākais ir cesija, jeb parāda pirkšana. Ja prognozes paredz ilgstošu parāda atgūšanas procesu, tad cesija ir populārākais darījuma veids starp parādu piedziņas kompāniju un kreditoru, vienkārši nopērkot parādu, neradot zaudējumus. Ja parādnieks ir kādā no Baltijas valstīm, tad parāda atgūšana iespējam arī šādos gadījumos. Informatīvo vēstuļu, telefona zvanu un citu parāda atgūšanas procesa sastāvdaļu uzraudzīšana ir parādu piedziņas uzņēmuma kompetencē. Jebkura no darījumā iesaistītajām pusēm ir ieinteresēta veiksmīgam rezultātam un gludai parāda līguma dzēšanai.