Darbs ir vajadzīgs ik vienam un darbu atrast mūsdienās ir ļoti vienkārši, jo vakanču piedāvājums ir proporcionāls pieprasījumam. Lai nodrošinātu savas vajadzības un ikdienas gaitu netraucētu ritumu, ir nepieciešami ienākumi. Prasmīgi sastādīts CV ir pirmais solis uz laba darba atrašanu. Daudzi uzskata, ka CV var sarakstīt jebko un tas arī ir jādara, taču, patiesībā tajā vislabāk norādīt ar vakanci saistītu informāciju. Mūsdienās piedāvājumus nopelnīt un iegūt jaunu darbu var veiksmīgi atrast arī sociālajos tīklos un dažādos šādam nolūkam paredzētos sludinājumu portālos(skatīt te – https://www.cvmarket.lv/darbs-riga-129). Nereti kopā ar CV, darba devēji mēdz lūgt iesūtīt arī motivācijas vēstuli. Darba devējam šādi ir ērti un ātri iespējams pārliecināties par kandidāta kvalifikāciju un atbilstību vakancei.

KAS IR JĀRAKSTA MOTIVĀCIJAS VĒSTULĒ?

Latvijā joprojām netrūkst cilvēku, kuri līdz galam neizprot motivācijas vēstuļu un CV nepieciešamību atsevišķām vakancēm un amatiem. Visu lūgto dokumentu iesniegšana un korekta noformēšana ir pirmais rādītājs tam, ka kandidāts piedāvājumu uztver nopietni un ir gatavs strādāt. Internetā ir iesējams atrast motivācijas vēstuļu un CV paraugus arī citās valodās, ja ir nepieciešams dokumentus sūtīt uz ārzemēm. Ja tiek izpildīti visi noteikumi, kas minēti darba sludinājumā, tiek palielinātas iespējas tikt uzaicinātam uz pārrunu turpinājumu.

KĀ AIZPILDĪT PIETEIKUMU DARBAM EIROPĀ UN CITUR ĀRZEMĒS?

vēl viena populāra kategorija darba meklētāju un darba devēju ikdienā ir darbs ārzemēs. Darbs vai sezonas darbs ārzemēs ir labs veids kā nopelnīt papildus līdzekļus un iegūt prasmes, zināšanas un pieredzi strādājot ārzemju darba vidē. Par laimi, dzīvojam laikā, kad ir viegli iegūt informāciju par vakancēm vai darba devējiem arī ārzemēs. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Ir dažādi veidi kā nokārtot visus nepieciešamos dokumentus darbam ārzemēs, tostarp, darbā iekārtošanas aģentūrās un nodarbinātības dienestos