Latvijas likumdošana nosaka, ka Latvijā autovadītājiem savs auto ir jāaprīko gan ar ziemas, gan vasaras riepām noteiktos datumos. Ledus, sniegs, melnais ledus un vēl dažādas citas nepatīkamas dabas parādības ir liels automašīnu un autovadītāju bieds katru gadu, tādēļ ziemas riepas ir obligāta prasība jebkuram transportam, kas piedalās ceļu satiksmē. Maldīgi uzskatīt, ka riepas ir jānomaina pašam, kā arī obligāti katru sezonu jāpērk jauns riepu komplekts.

Riepu servisa laipnie darbinieki palīdzēs ik viena autovadītājam, kurš pie viņiem vērsīsies pēc padoma, kā arī ar prieku piedāvās dažādus citus riepu un auto disku uzturēšanas un apkopes pakalpojumus. Vairāk par uzņēmuma pakalpojumiem skatīt šeit – https://www.fredariepas.lv/pakalpojumi/riepu-remonts/!

MAZLIETOTU AUTO RIEPU KOMPLEKTI PAR PIEŅEMAMĀM CENĀM

Cik droši tad īsti ir automašīnai uzstādīt nopirktas, taču lietotas auto riepas? Mēģināsim izskaidrot. Tirgū netiek piedāvātas riepas, kas iepriekš nebūtu izturējušas dažādas pārbaudes un testus, kas pilnībā atspoguļotu to tehnisko stāvokli. Riepu serviss ir vieta, kuram nevajadzētu mest līkumu, jo, ja ir problēmas ar automašīnas riteņiem, riepām vai diskiem, tad tās ir jāatrisina nekavējoties, pie tam, tas palielina risku neizietai tehniskajai apskatei. Pastāv arī optimāli ieteikumi lietotu un jaunu riepu maiņai, piemēram, lietotas riepas optimāli jāmaina reizi divās sezonās, taču jaunas var braukt pat trīs sezonas. Attiecīgi katrs autovadītājs un mašīnas saimnieks pats tikai spēj aprēķināt to, cik rentabls ir jauns vai lietots riepu komplekts.

Riepu uzglabāšana, auto disku pārbaude un riepu diagnostika ir tikai maza daļa no visiem riepu servisa pakalpojumiem. Skandināvijas valstis ir pazīstamas ar saviem bargajiem ziemas apstākļiem, tādēļ nebūtu pamats šaubīties par riepu kvalitāti, kas pēcāk nonāk Latvijas tirgū.