Svarīgākais tradicionālais mājokļa sildīšanas variants mūsu valstī vienmēr bija krāsniņas. 18. gadsimtā bagāto cilvēku namos jau sāka parādīties kamīni. Kamīnkrāsnis atnāca no R puses un pamazām palika diezgan izplatītas. Mūsdienu mājvietu iespējas jau atšķiras no pirmatnējo laiku mājokļiem. Neņemot vērā skaisto ārējo izskatu, mūsdienīgu pilsētu privātmāju un arī dzīvokļu kamīni jau diezgan sen būs aizvietoti ar daudz praktiskāku metodi. Bet tos nomainīja interjera kamīni, kas tiks iebūvēti dizaina pilnveidošanai. Un arī ir vērts izcelt, kad pat tagad būtu grūti iedomāties jebkuru lauku māju, kurā nedeg omulīgs malkas kamīns. Skaisti, neparasti, stilīgi kamīni būs labs rotājums jebkādai mājai. Aplūkošanai vērts pārdevēju katalogs, kur iespējams apskatīties kamīnus interjerā.

Vai būs atrodami tikai stūra kamīni?

Jebkurā pirtī vai saunā krāsnis tomēr ir galvenais elements, tāpēc jau projektēšanas posmā tiešām ir nozīmīgi piemeklēt piemērotāko krāsniņas veidu, kas piemērots Jūsu prasībām. Patērētājam tagad var tikt sniegti divi tipi – malkas apkures krāsnis un ar elektrību kurināmās. Protams, īstas pirts sastāvdaļa ir un paliks malkas apkures krāsnis, konkrēti tās piedod pirtij dabisku koksnes smaržu, dūmakainu aromātu un šo neparasto uguni. Mūsdienu malkas apkures krāsnis pirts piesaista to lietošanas parocīgums, dabīgums kā arī īpašs pašsajūtu uzlabojošs efekts, bet tajā pat brīdī būs jāizprot, ka būs vajadzīga vieta, kur varēs uzglabāt malku, kā arī jāuzstāda skurstenis un ventilācijas sistēma. Un nemaz nevar aizmirst par uzkopšanu, vēl būs vajadzīgs laiku pa laikam iztīrīt pelnu trauku no pelniem, iztīrīt skursteni, savest kārtībā pārējās lietas. Turpretim, elektriskās pirts krāsnis kā arī saunas krāsnis ir pieejamas ļoti dažādos stilos, salīdzinājumā ar parasto malkas kurināmo krāsni. Saunas vai pirts krāsnis elektriskās var izcelties ar vairākām priekšrocībām – nav vajadzīga malka, šeit iespējams uzlikt vajadzīgo karstumu, šī tipa krāsnis ir drošas un vēl tām ir liels garantijas periods.

Interjera kamīni vai pirts krāsnis – labākais pārdevējs plašajā tirgū

Tikai no pārdevēja ir un būs atkarīgs viss, kā garantija, tā arī ekspluatācija, gan dizains, tāpēc pirms pasūtīt kamīnkrāsnis tieši pie kāda konkrēta uzņēmuma, vispirms jau nepieciešams noskaidrot vairāk par šo firmu. Nav būtiski, vai Jūs pērkat tiešsaistē vai arī salonā uz vietas, tagad jau ir atrodama info par gandrīz visiem ražotājiem kā arī pārdevējiem. Pirmā lieta, kas tieši ir uzmanīgi jāizdara, jāiepazīstas ar atsauksmēm tieši par veikalu, kas pārdod kamīnkrāsnis un ražotāju, kas krāsnis izlaiž. Nākamā lieta ir vērst uzmanību jau uz garantiju, jo pašas krāsniņas un, piem., stūra kamīni tiks pārdoti ar garantiju. Komunicējiet kopā ar tirgotāju, priekš tam, lai noskaidrotu tā zināšanas, izjautājiet dažādus variantus, piem., kādas tad ir pirts krāsnis, pat gadījumā ja tās nebūs nepieciešamas. Tas ir veids, kā noskaidrot kvalifikācijas līmeni. Savukārt, pērkot pirts krāsnis interneta veikalā, uzmanīgi aplūkojiet interneta lapu, tā kā nopietnam tirgotājam jābūt labai pārdošanas vietnei.