Jebkuras mājvietas vai komerctelpas interjera pamatu pamatā ir grīdas. Šodien pastāv tik ļoti dažādi grīdas segumi, ko iespējams izvēlēties tieši Jūsu dzīvokļa dizainam. Kāds priekšroku dod ierastajiem un salīdzinoši lētajiem materiāliem, piem., linolejs, lamināts, kovrolīns vai arī flīzes. Citiem vairāk patīk grīdas segumi, kas ir jaunāki un arī izmaksu ziņā dārgāki, piemēram, ielietās grīdas, marmoleum vai parkets. Nenoliedzami, kad tiks izvēlēts jauns grīdas segums, ir jāizprot, kurā istabā tas būs uzklāts, jo konkrētiem materiāliem ir atšķirīgas īpašības. Kā piemēram, grīdas segumi guļamistabā un priekšnamā standartā tiks atlasīti citādāki, tā kā priekšnams jau ir vairāk caurstaigājams nekā, piemēram, guļamistaba.

Ieskaties – https://gridasstils.lv/kategorija/aksesuari/

Kādas tad grīdas iederēsies mājā – noklātas ar parketu vai varbūt laminātu?

Pētot, kādi tad grīdas segumi ir atrodami, protams, sakumā uzmanību piesaista lamināta grīdas dēļi, kas atrodami var teikt, ka ikvienā majoklī. Lamināts atšķiras ar izturīgu virsmu, kas savu izskatu saglabā daudzus gadus. Kā galvenā priekšrocība ir pati lamināta ieklāšana, tā kā tā ir vienkārša un saprotama. Šīs grīdlīstes ir ar labu ugunsizturību un šajā materiālā neiedzīvojas kukaiņi un mikroorganismi. Taču neskatoties uz plusiem, priekš lamināta jābūt sagatavotai virsmai. Te vajadzīga nolīdzināta un sausa virsma, tādēļ grīdas ir sākumā jāapstrādā. Šī tipa grīdas dēļi nemaz nav atjaunojami, pēc bojājuma lamināts ir jāmaina pilnībā. Der atcerēties, ka lamināta grīdas dēļi priekš dzīvojamās telpas būtu 21, 22 un 23 klases.

Parketa grīdlīstes tiek izmantotas jau daudzus gadus, taču pats parkets nemaz nezaudē savu pieprasījumu. Augstā parketa cena novieto šo izejmateriālu pie augstas klases grīdas, ko parasti izvēlās bagātie klienti. Šis apstāklis, kad grīdas dēļi no parketa ir tik dārgi, ir izskaidrojams ar to, ka tas ir dabīgs koks, kas kalpo vairākus gadus un var tikt atjaunots. Parkets tiek sataisīts no dažāda veida . Vispirms, koks tiek sagriezts, vēlāk tas pāriet 3 posmus apstrādē un pārtop parketā. Ir pieejams trīsslāņu parkets, kur jau parketa cena būs daudz patīkamāka. Priekš tam, lai parketa grīdas dēļi mūs pēc iespējas ilgāk priecētu, būs jāpievērš vērība ne vienīgi to kvalitātes līmenim, bet arī pareizai uzlikšanai, it īpaši sagatavošanās posmam, kurš sastāv no līdzināšanas un uzlikšanas. Parasti labs parketa centrs var piedāvāt arī savus meistarus, kuri varēs padarīt darbu kvalitatīvi.

Pirms tam kā veikt izvēli, vislabāk aiziet līdz savas lietas lietpratējiem, priekš tam, lai konsultēties izvēloties grīdas veidu. Bieži vien, laikā kad tiek meklēts salonā lamināts, akcija ir noteicošais moments kada konkrēta modeļa izvēlē. Sākumā apskatiet noteikumus, tā kā vienu un to pašu preci var nopirkt lētāk. Parasti lamināta cena atkarīga no tā klases, ieteicams izrunāt šos jautājumus ar konsultantu.