Tuvojoties gada aukstajiem mēnešiem, viennozīmīgi kļūst aktuāls jautājums par telpu sildīšanu un apkuri. Tiem, kuri dzīvo daudzdzīvokļu mājās, šāda problēma nav- namu apsaimniekotājs pieslēdz apkuri, sākoties drēgnam laikam, un pavasarī to atkal atslēdz. Bet, kāda veida alternatīvas eksistē parastām mūra krāsnīm un pilsētas apkures sistēmai privātmāju iedzīvotājiem? Jebkurā būvētā namā, pat tad, ja sākotnēji tam nav paredzēta apkure ar krāsni vai kamīnu, mitekļa pašā vidū, visbiežāk, tiek ieprojektēts dūmvads, pat tad, ja tam it kā nav reāla lietojuma. Tas izbūvēts mājas vidū, lai apsildes iekārtas būtu parocīgi pievienojamas no jebkuras telpas mājā.

Apskatīt katalogu – https://www.tulikivi.lv/

KAMĪNI UN KRĀSNIS MĀJĀM

Mūsdienās ir iespējams sameklēt neskaitāmus veidus kā apsildīt savu mājokli. Pēdējā laikā populāri ir mājas apsildīt ar elektrību, taču tas ir arī salīdzinoši dārgs prieks, tālab, pēc aprēķiniem izdevīga alternatīva ir krāsniņas, kamīni, granulu katli un tamlīdzīgi apkures veidi. Telpā sprakšķošs kamīns vai krāsniņa vienmēr asociējas ar siltumu un patīkamām emocijām. Nevajag uztraukties par to, ka krāsns vizuālais izskats varētu kaitēt telpas interjeram. Tās lieliski pilda savu lomu un arī nav uzkrītošas. Piemēram, stūra kamīnkrāsns būtu ekselenta izvēle lielām telpām, piemēram viesistabām vai studijas tipa virtuves – viesistabas apvienojumam. Skaistās malkas liesmas ir redzamas no katras vietas telpā, pateicoties lielajam kamīna durtiņu stiklam. Ir iespēja iegādāt arī kamīnkrāsni, kurā ir iebūvēta cepeškrāsns. Šāds risinājums visādā ziņā liksies parocīgs visiem, kuriem patīk darboties virtuvē. Saprotams, nevajag aizmirst arī par citām telpām vai arī blakus telpām. Piemēram, ja esat pirts īpašnieks, eksistē dažādi risinājumi lai apsildītu arī šīs telpas. Ir iespējams izvēlēties starp divu veidu pirts krāsnīm. Tādām, kas piesilda tikai saunas telpu, vai arī izvēlēties tādu krāsniņu, kas piesilda ne vien pašu pirti, bet arī priekštelpu, kas nereti tiek izmantota dažādu draugu kompāniju pulcēšanās reizēs. Arī pirts krāsnis, tā pat kā kamīni un malkas krāsniņas, tiek veidotas pēc askētiska un gaumīga skandināvu vizuālā noformējuma.

Kā redzams, izvēles veidu telpu apkurināšanai netrūkst. To, vai telpu apkurei vajadzīgs kamīns, vai arī pietiks tikai ar krāsni, varat izlemt paši, vai konsultēties ar zinātājiem, taču, viens ir skaidrs – sprakšķoša malka istabā, vienmēr asociējas ar siltumu un mājīgumu.