Megapolisos arī agrāk bija tiešām pieprasīts sūtīt pārtiku, nemaz nerunājot par tādu lietu kā banketu ēdienkarte. Visbiežāk turīgi cilvēki pasākumus rīkoja pie sevis villās vai arī viesu mājās, savukārt visa galda klāšana un uzkodas banketam bija pasūtītas pārbaudītā vietā. Turklāt torte no veikala nekad nebija populāra, tādēļ jau laiku atpakaļ bagāti klienti priekšroku deva tādai precei kā tortes pēc pasūtījuma. Pateicoties tam, ka viss apkārt aug un arī pilnveidojas, izveidojās daudzas beķereja Rīgā un citās pilsētās Latvijā, kur piedāvā ne vien iespēju pasūtīt torti, bet arī ir nodošināta galda klāšana, kur klients vēlas. Pie tam galdu klāšana cenas zņiā tiešām nav tik dārgs pasūtījums. Kā arī atrodot savu konditoreju, Jums vairs nebūs jāmeklē, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri.

Tortes pēc pasūtījuma – galvenie nosacījumi garda produkta izvēlēšanai

Pirms tam, kā pasūtīt torti ir jāatceras uz kādu pasākumu tā ir domāta, tā kā, protams, konditoreja priekš Jums var sagatavot jebko. Tomēr jāsaprot, ka uz jebkuriem svētkiem nav nepieciešama torte kāzām un otrādi. Patlaban tortes uz pasūtījumu jau ir diezgan daudzveidīgas. Tās var būt ekonomiskas un pat ļoti dārgas. Labs risinājums jau ir iespēja pasūtīt torti, kas izgatavota no mazām kūciņām, šajā gadījumā nebūs jāgriež pati torte, un tas varētu būt lētāks nekā pirkt vienu lielu. Mēs visi zinām, kad konditorejas izstrādājumi un tortes var būt ar diezgan dažādiem pildījumiem. Vienkārš pildījums ir visbiežākā izvēle, kad tiek izvēlētas tortes pēc pasūtījuma Rīgā. Šeit parasti biskvīts tiek mitrināts ar saldūdeni un tiek pievienota ogu vai augļu kārta. Minētais variants būs vislētākais. Taču varbūt izvēlēties ko interesantu un tad pasūtīt torti, pieņemsim, medus vai varbūt siera kūku ar maskarpone krēmu? Ka arī nevar aizmirst par pašu noformējumu, jo tas arī ietekmē cenu, ko Jums piestādīs konditoreja.

Galda klāšana kā arī citas lietas, laikā kad tiek rīkoti banketi

Mūsdienās banketi parasti ir diezgan parasta lieta. Un dažādas konditorejas Rīgā vai arī citur Latvijas teritorijā var piedāvāt uzkodas banketam un pat tādu lietu, kā galda klāšana. Bet pircējiem, kad tiks apspriesta pati banketu ēdienkarte, jāpiedomā konkrēti pie dažiem momentiem. Pati banketu ēdienkarte vai produktu uzskaitīšana tiek realizēta sekojoši. Aukstās uzkodas banketam, kurās iekļaujas dārzeņi, sieri, kanapē, izskaita apmēram līdz 400 gramiem uz viesi. Savukārt karstās uzkodas banketam var būt līdz 100 g uz viesi, taja pat laikā salāti būs līdz 250g uz cilvēku. Pamatēdiens, kurš būs kombinēts ar piedevām, ir pati gaļa, kas paredzēta līdz 250g un piedevas 150g. Augļi uz vienu viesi tiek paredzēti tikai līdz 200g, savukārt konditorejas izstrādājumi vai torte – līdz 200 g. Tādējādi sanāk līdz 1,5 kg uz cilvēku. Kad tiek rēķināta galdu klāšana cenas ziņā, skaitīts tiek klāt gan produktu daudzums, gan arī pati galda klāšana.