Kuram gan mūsdienās nav vajadzīgs darbs, un, labākā ziņa ir tā, ka vakanču un piedāvājumu netrūkst nevienā sfērā. Ienākumi nepieciešami katram no mums, lai nodrošinātu visu izdevumu segšanu un dzīvotu pienācīgu dzīvi. Darba meklētāja pirmais un labākais ierocis ir prasmīgi sastādīts CV. Daudzi uzskata, ka CV var sarakstīt jebko un tas arī ir jādara, taču, patiesībā tajā vislabāk norādīt ar vakanci saistītu informāciju. Mūsdienās piedāvājumus nopelnīt un iegūt jaunu darbu var veiksmīgi atrast arī sociālajos tīklos un dažādos šādam nolūkam paredzētos sludinājumu portālos(ielūkojies te – darbs ražošanā). Kopā ar CV, darba devēji, bieži vien, vēlas redzēt arī motivācijas vēstuli. Darba devējam šādi ir ērti un ātri iespējams pārliecināties par kandidāta kvalifikāciju un atbilstību vakancei. Atklātība un godīgums ir labs veids kā iegūt topošā darba devēja labvēlību un parādītu sevi labā gaismā.

KAS NOTEIKTI IR JĀRAKSTA MOTIVĀCIJAS VĒSTULĒS?

Ir nozares, kurās motivācijas vēstuļu jēga netiek līdz galam izprasta un līdzīgi ir arī ar CV. Šādā veidā darba devējs pārliecinās par kandidāta nopietnību darba veikšanas sakarā. CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, pie tam – dažādās valodās. Ja tiek izpildīti visi noteikumi, kas minēti darba sludinājumā, tiek palielinātas iespējas tikt uzaicinātam uz pārrunu otro kārtu un sākt darba attiecības.

KĀDA INFORMĀCIJA JĀŅEM VĒRĀ MEKLĒJOT DARBA IESPĒJAS ĀRZEMĒS?

Darbs ārzemēs nav kļuvis mazāk populārs. Cilvēku vēlme piepelnīties, iekrāt un izmēģināt ko jaunu, nav mazinājusies. Par laimi, mūsdienās nav problēmu ar to, kā atrast informāciju par vienu vai otru darba vakanci vai pat darba devēju. Šīs atsauksmes ir obligāti jāpārbauda, lai saprastu to, cik godīga ir sadarbība ar konkrēto darba devēju vai aģentūru. Lielāk daļu formalitāšu, kas saistīta ar dokumentiem, vislabāk ir kārtot aģentūrām, jo katras valsts nodarbinātības noteikumi un likumi ir atšķirīgi. Darbs ārzemēs palīdz iegūt pieredzi un nodibināt jaunus kontaktus.