Tagad uzlīmju izgatavošana ir ļoti pieprasīts drukāšanas pakalpojums. Šo izstrādājumu tirāža pārsniedz miljoniem eksemplāru, un šeit droši var teikt, ka šis ir kā viens no pamata drukas veidiem, kuru izmanto uzņēmējdarbībā. Tā veida sfēra, kurā var būt izmantotas apaļas uzlīmes vai arī cita veida, ir ļoti liela. Uzlīmes izvieto uz pārtikas precēm, alkohola, farmaceitiskiem izstrādājumiem, sadzīves ķīmijas/parfimērijas, rūpniecības izstrādājumu iepakojuma. Protams, arī uzņēmēji, kuri neko neražo, parasti izvēlās pasūtīt personalizētas uzlīmes pie https://budgetprint.lv/, lai tādā veidā pārvērst dāvanas par svarīgām, kā piemēram, partneriem.

Uzlīmju druka – kā tad tiek īstenots process?

Īstenībā uzlīmju druka un tās metodes izvēle ir atkarīga no krāsas, attēla, tirāžas, materiāliem un cita veida momentiem, arī cena būs no tā atkarīga. Pieprasītas metodes, kā var pasūtīt un drukāt uzlīmes:

-Digitāla uzlīmju druka. Tam nebūs nepieciešams gatavošanās posms, tāpēc būs ekonomiski izdevīga uzlīmju izgatavošana nelielām tirāžām, taču, palielinoties klienta pasūtījuma apjomam, pašizmaksa nesamazināsies.
-Fleksogrāfija. Tieši šī tehnika tiek izvēlēta, ja tiks sūtīta uzlīmju druka lielā daudzumā – no piecdesmit tūkstošiem gab. Tehnoloģija ir atbilstoša darbam ar dažādiem izejmateriāliem, attēls būs spilgts un kvalitatīvs.
-Termopārneses jeb folijas uzlīmes druka. Šī metode izdevīga nelielām tirāžām – sākot no tūkstoš gabaliem. Tam vajadzīgs īpašs printēšanas aparāts. Šeit iespējams strādāt ar kartonu, tekstilu, papīru, sintētiskiem materiāliem. Tāda veida apaļas uzlīmes jau būs spēcīgas pret jebkāda veida UV ietekmi, kā arī temperatūras izmaiņām.
-Ofseta druka. Piemērots drukai uz kartona un papīra. Šajā gadījumā pasūtīt uzlīmes izdevīgi vidējās tirāžās.
-Termiskā drukāšana – Līdzīga termopārnesei, bet ar zemākas kvalitātes iznākumu. Atbilstošs tāda veida produkcijas marķēšanai, kur ir īss glabāšanas termiņš – vidēji 3 līdz 4 mēn.
-Karstā drukāšana ir labi piemērota etiķetes uzlīmes dizainam. Zīmējums būs pārvietots no klišejas uz darba virsmu zem spiediena, ņemot vērā noteiktu temperatūru. Pieejams drukāšanai uz auduma, plēves, ādas, izvēloties hologrāfiskas un metalizētas krāsas. Drukas termiņu nosaka izkārtojuma sarežģītība, sūtījuma apjoms un citi kritēriji.

Kā tad atrast labāko tipogrāfijas veikalu?

Kad tiks pasūtīta uzlīmju druka, cena šiem darbiem rodas no izstrādājumu lieluma un formas, pielietojamiem izejmateriāliem, tirāžas, krāsu skaita. Taisot reklāmas uzlīmes stilu, tiek ņemts vērā klientu firmas stils, PR kampaņas mērķi, klientu mērķauditorija. Tādēļ, ja ir izvēlēts drukas veikals, vislabāk izlasīt visas pieejamās atsauksmes par šo uzņēmumu un labi iepazīties ar mājas lapu. Tā kā tieši šeit varēsiet uzzināt vairāk kaut ko par kopējo uzņēmuma tēlu un izprast vai, piemēram, sadarbība būs realizēta. Ļoti labi, ja kompānija pastāv vairākus gadus, jo tad darbība ir uzlabojusies un attīstījusies. Tad varētu būt pārliecinātiem par to un arī uzticēt tiem darbu.