Daudzu pilsētnieku liels sapnis būtu kāds zemes gabals pie ūdens, kur varētu sākt mājas celtniecību. Kad tiek projektēta ēka, nozīmīga ir ēkas jumta konstrukcija. No tā formas izvēles, pareizajiem aprēķiniem, izstrādājot un ievērojot pareizu darba tehnoloģiju, būs atkarīgs Jūsu mitekļa komforts. Tā kā jumta konstrukcijas veidi ir tik ļoti atškirīgi savā starpā, ir ta jāpiemēklē labākais variants Jūsu gadījumā, lai tiktu piemeklēts arī pareizais jumta segums. Un protams, neskatoties uz to, vai pat tā ir dzīvojamā māja vai arī tikai dārza māja, ir jāatceras, ka tieši jumta siltināšana ir svarīga celtniecības sastāvdaļa. Pie tam kā stila elements var būt izvēlētas jumta kopnes, kas bija moderns risinājums.

Piemērotākā jumta konstrukcija šodien

Mājas jumta segums var būt metāla, bitumena lokšņu, dakstiņu, bitumena uzkausējamais jumts, ko izvēlās, kad taisa plakanā jumta māju, un ir nezazbezta šīfera mājas jumts. Kāds jumta segums būtu labākais vai kāda tad jumta uzstādīšana būs piemērota Jūsu gadījumā, jau ir atkarīgs no tā, kāda būs jumta konstrukcija . Populārākie būtu divu slīpumu un viena slīpuma jumti, kur pati jumta uzstādīšana notiek, izmantojot dakstiņu vai šīferi. Metāla jumti tomēr ir labākais variants dārza mājām. Bieži vien sarežgītie tipi jumta konstrukcijām var tikt atbilstoši individuālam prasībām, tādā veidā realizējot diezgan interesantus māju stilus, šeit vislabākais jumta segums var būt bitumena loksnes, kuras arī ir ekonomiskākais izvēles variants.

Jumta konstrukcija vai jumta kopnes

Jumta spāres un to konstrukcija ir no mauerlata, ka arī no tādas konstrukcijas, kura padara visu sistēmu izturīgu un stingru: šķērstieņi, statņi, pašas spāres izvietotas pa slāņiem. Mūsdienu koka kopnes izceļas tieši ar to, kad to pamati neizjūt šīs slodzes. Kopnes pamats vienlaikus var kalpot kā grīdas sijas un arī kā atbalstošā funkcija. Kā arī, pielietojot diagonāles, spiedes un stiepes, speks sadalās pa visu kopni. Protams, te ir skaidri jūtams, kad jumta kopnes ir jumta kopnes būs labākas nekā jumta spāres to klasiskajā versijā, pie tam daudz lētākas. Taču tagad var būt izvēlēta apvienota konstrukcija jumtam, tādā veidā tiek iegūtas priekšrocības no abiem variantiem.