Auto bez riepām nav iedomājama, ta pat kā cilvēks bez apaviem. Riepu nolietojums un tehniskais stāvoklis ir ļoti svarīgs drošības rādītājs. Neskatoties uz to, vai automašīnai uzstādītas jaunas vai lietotas auto riepas, tai ir jāatbilst visām drošības prasībām. Riepas noteikti ir nopērkamas lielā cenu amplitūdā. Pirms riepu pirkšanas, vienmēr iesakām aprunāties ar auto riepu servisa speciālistu, lai pārliecinātos par izvēles pareizību. Riepu garāžas bieži piedāvā arī riepu uzglabāšanas pakalpojumus.

Auto disku un auto riepu garāžas pakalpojumi.
Riepu disku un riepu servisos ir iespējams saņemt dažāda veida šo auto detaļu apkopi un labošanu. Mašīnas diski noteikti ir svarīgs riepu elements riepu montāžā un kopējā automašīnas tehniskajā stāvoklī. Izšķir visāda tipa diskus – Lietie diski, tērauda auto diski, kaltie auto diski. Braucot pa sliktu ceļa segumu, auto diskus ir viegli sabojāt. Vedot savu automašīnu uz riepu servisu, noteikti ieteicams pārbaudīt arī auto disku stāvokli un arī, nepieciešamības apstākļos, tos labot. Riepu garāžas papildus disku servisam, nodrošina arī riepu balansēšanu un arī to nomaiņu.

Ziemas un vasaras auto riepas.
Ziemas riepu sezona Latvijā iesākas pirmā oktobrī un beidzas 1. martā. Loģiski, ka šis laika posms var ieilgt, jo viss ir ļoti atkarīgs no laikapstākļiem. Ja izmantojat vissezonas mašīnas riepas, vajadzīgs pārbaudīt to protektora biezumu, vēlams pirms nākamās sezonas sākuma. Cenu starpība starp lietotām vai atjaunotām riepām kā arī pilnīgi jaunu auto riepu komplektu, var būt līdz pat četrdesmit procentiem! Tik liela cenu atšķirība ir novērojama gan ziemas, gan vasaras riepām.Jaunas vai jau lietotas riepas, vislabāk ir pirkt sertificētās auto riepu garažās un servisos.

Kur meklēt riepu servisu?
Mašīnas riepas Rīgā pārbauda dažādos riepu kā arī auto disku apkopes servisos. Tā pat ir iespējams nodot savas nesezonas mašīnas riepas auto riepu noliktavā. Auto riepu serviss nodrošina dažāda veida konsultācijas, kas saistīti ar riepām un arī diskiem – gan pārbaudi un arī diagnostiku, gan labošanas darbus, gan arī jaunu un mazlietotu riepu pārdošanu.