Internets ir vieta, kurā visbiežāk tiek meklētas darba iespējas, kā arī darba devēji labprāt aktuālākās vakances izvieto tieši online. Šādi ir iespējams atrast lieliskus darbiniekus un darba vietas ne tikai Latvijā, bet arī tuvākās vai tālākās ārzemēs. Ja agrāk darba sludinājumus par aktuālajām vakancēm publicēja tikai laikrakstos vai arī tiem pieeja bija darba biržas birojos, tad mūsdienās internets izdara lielu pakalpojumu visiem interesentiem, jo, publicējot sludinājumus sociālajos tīklos, ir iespējams aptvert daudz lielāku auditoriju.

Ieskaties – https://www.cvmarket.lv/darbs-darbs-no-majam-1228

VAI CV PARAUGI PIEEJAMI TIEŠSAISTĒ?
Daudzi daba devēji dod priekšroku kopā ar CV saņemt arī motivācijas vēstuli. Lai radītu par sevi ivslabāko iespaidu un palielinātu iespējas iegūt kāroto vakanci, visiem dokumentiem, ieskaitot motivācijas vēstulei, jābūt noformētiem korekti. Ērtākais veids kā izvedot visus nepieciešamos dokumentus precīzi un korekti, ir izmantjot motivācijas vēstuļu un CV online veidošanas vedņus. Jebkurš no mums, tostarp darba devēji, priecājas saņemt korekti noformētus dokumentus, jo tas ne tikai liecina par kandidāta nopietnajiem nolūkiem, bet arī būtiski atvieglo izvēles procesu. Motivācijas vēstule ir svarīga gan darba devējam, gan darba meklētājam, jo ir iespēja rakstiski parādīt savu kompetenci konkrētajai vakancei vai sfērai kopumā. Viena lieta no kā vajadzētu izvairīties gan darba devējiem savos sludinājumos, gan darba ņēmējiem savos pieteikumos, ir liekvārdība un tukšu frāžu izmantošana.

KĀ PALIELINĀT IESPĒJAS ATRAST DARBU?
Brīvās vakances tiek meklētas visā Latvijā. Neatkarīgi no tā vai tiek meklēts darbs Talsos vai Daugavpilī, uz vienu vakanci būs daudz pieteikumu. Lai palielinātu iespēju tikt uzaicinātam uz darba interviju, iesakām dokumentus aizpildīt korekti. Atceraties, ka darba devējams pareizi aizpildīti dokumenti rada pirmo iespaidu par kandidātu un svarīgi, lai tas būtu labs.